Valašské Klobouky: V Koželužské ulici vyroste další část cyklostezky

31.03.2019 6:32

Pruh pro cyklisty vznikne podél nově dlážděného chodníku a otevře cyklistům bezpečné napojení ze sídliště Palackého. Úsek je součástí projektu cyklostezky z Valašských Klobouk směrem na Brumov, který získal podporu z fondů Evropské unie.

Valašské Klobouky: V Koželužské ulici vyroste další část cyklostezky
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

Na začátku dubna bude v Koželužské ulici ve Valašských Kloboukách zahájena rekonstrukce místní komunikace, díky které se rovněž zbuduje další část městské páteřní cyklostezky. Pruh pro cyklisty vznikne podél nově dlážděného chodníku a otevře cyklistům bezpečné napojení ze sídliště Palackého. Úsek je součástí projektu cyklostezky z Valašských Klobouk směrem na Brumov, který získal podporu z fondů Evropské unie.

„Koželužskou ulicí po rekonstrukci povede nový chodník, obousměrný pruh pro cyklisty a jednosměrná komunikace pro vozidla. Celkové náklady na tuto investiční akci dosáhnou výše 1,5 milionu korun, přičemž 85 % z této částky nám pokryje dotace z přeshraničního programu INTERREG V – A SR – ČR a 5 % přispěje státní rozpočet,“ uvedla starostka Eliška Olšáková.

Zrekonstruována bude část ulice v délce 150 metrů. U chodníku dojde k úpravě na šířku 1,5 metru a místní komunikace dostane nový asfaltobetonový povrch. „Po dobu stavby bude v lokalitě omezen dopravní provoz, při pokládce nového povrchu bude zapotřebí i krátkodobá uzavírka. Obyvatele budeme včas informovat,“ sdělil Radek Bařinka, vedoucí odboru investic a strategického rozvoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…