Valašské Meziříčí: Bezohledným řidičům hrozí pokuta

26.01.2022 6:32 | Tisková zpráva

Město Valašské Meziříčí aktivně odstraňuje bariéry, které nejen v ulicích brání v pohybu lidem s hendikepem, seniorům či rodinám s malými dětmi. Doslova klacky pod nohy však těmto skupinám stále častěji hází jejich spoluobčané.

Valašské Meziříčí: Bezohledným řidičům hrozí pokuta
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

„Během rekonstrukcí či výstavby nových chodníků a komunikací se snažíme odstraňovat překážky, minimálně s cílem zajistit odpovídající sjezd a nájezd. 

V rámci naší pracovní skupiny možné bariéry také aktivně mapujeme, s čímž nám velmi pomáhají přímo lidé s různým druhem hendikepu. Následně se snažíme tyto překážky podle důležitosti postupně odstraňovat,“ nastínila postup města místostarostka Zdislava Odstrčilová. I když Valašské Meziříčí s bariérami komplikujícími pohyb v ulicích bojuje, stále častěji naráží na neznalost nebo i bezohlednost části řidičů „Velký problém představuje zejména parkování právě před zmíněnými nájezdy a sjezdy z chodníků. Řidiči se tímto způsobem dopouštějí nejen dopravního přestupku, ale znemožňují tak i pohyb po městě hendikepovaným, seniorům či maminkám s kočárky. Zároveň často omezují přístup k bytovým domů pro jednotky integrovaného záchranného systému a doslova tak ohrožují životy,“ varuje místostarostka Odstrčilová a vyzývá: „I když rozumím tomu, že najít parkovací místo v sídlištích může být složité, žádám občany a zejména pak řidiče, aby byli ohleduplní.“

Na uvedený nešvar se zaměřuje také Městské policie Valašské Meziříčí. „Potýkáme se s ním dnes a denně. Řidiče se snažíme upozorňovat na to, že se dopouští přestupku. Pokud naši výzvu neuposlechnou a přesto u sjezdů a nájezdů z chodníků parkují, hrozí jim na místě pokuta až 2 000 a ve správním řízení až 2 500 korun,“ upozorňuje Jan Camfrla, ředitel městské policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …