Valašské Meziříčí: Den s vůní medu nadchl děti i dospělé

16.09.2020 11:11

V pátek 11. září se na náměstí uskutečnil již osmý Medový den včelařů z Valašskomeziříčska. Tradiční akce, která je součástí Dnů města, nabídla nejen tematickou zábavu pro děti v podobě her a kreativní dílničky, ale také širokou nabídku včelařských produktů.

Valašské Meziříčí: Den s vůní medu nadchl děti i dospělé
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Včelaři a další prodejci nabízeli na náměstí nejen výborné medy, voňavé perníčky, svíčky a další včelařské výrobky, ale také sezonní ovoce a zeleninu. Nechybělo ani sladké a slané občerstvení. Děti a dospělé fascinoval prosklený úl s živými včelami.

„Ve spolupráci se členy základní organizace Českého svazu včelařů Valašské Meziříčí pořádáme Medový den pravidelně a vždy má u veřejnosti pozitivní ohlas. Jsem ráda, že se touto formou může kdokoliv seznámit s prací včelařů. Jedná se o krásný a užitečný koníček, který je ale zároveň velmi náročný. Přesto věřím, že se nám opět podařilo inspirovat zájemce, kteří by se chtěli chovu včel věnovat,“ hodnotí akci místostarostka Yvona Wojaczková. Pro děti byly připraveny hry o životě včel, ukázka včelařského vybavení či vlastnoruční zdobení medových perníčků.

Součástí Medového dne byla již tradičně soutěž o nejlepší med. Do letošního ročníku přihlásili soutěžící 20 vzorků. Rozhodování pětičlenné poroty tak nebylo vůbec jednoduché. Jednotlivé vzorky medů hodnotili zejména na základě senzorických vlastností – chuť, vůně či barva. Nejlepší a nechutnější med během celého dne zároveň vybírala také veřejnost.

Výsledky soutěže

Vítězové podle hodnocení odborné poroty:
           Květový med – Jindřich Pilát
           Medovicový med – Jindřich Pilát
           Pastovaný med – Antonín Drda

Vítěz veřejné soutěže:
          Jaroslav Čtvrtníček

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…