Valašské Meziříčí: Děti si vyzkoušely nové dopravní hřiště

05.02.2022 21:10 | Tisková zpráva

Středisko volného času Domeček Valašské Meziříčí zahájilo letošní rok s jednou výraznou novinkou. Na přelomu ledna a února zde školáci poprvé otestovali mobilní dopravní hřiště za 160 tisíc Kč.

Valašské Meziříčí: Děti si vyzkoušely nové dopravní hřiště
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

„Dopravní výchova je nedílnou součástí aktivit, které v rámci vedení města podporujeme a zabýváme se jimi také v naší Komisi BESIP. To byl hlavní důvod, proč jsme záměr Domečku na pořízení mobilního dopravního hřiště podpořili částkou 100 tisíc korun,“ uvedla místostarostka Zdislava Odstrčilová s tím, že zbývajících 60 tisíc Kč uhradilo SVČ Domeček z vlastních zdrojů. „Věřím, že nové hřiště najde široké využití a díky snadné manipulaci vhodně doplní aktivity organizované na našem dopravním hřišti v ulici Záhumení,“ navázala místostarostka.

Novinku si děti poprvé vyzkoušely na přelomu ledna a února během projektového Týdne s BESIPem v tělocvičně valašskomeziříčského střediska volného času. „Hřiště se dá jednoduše rozložit a podle potřeby přemístit. Od března tak bude zejména nejmenším dětem na koloběžkách a odrážedlech přístupné v areálu Domečku. Vhodné je například také pro dopravní výuku žáků základních škol,“ popsala výhody Lenka Bírešová, zástupkyně ředitele SVČ Domeček Valašské Meziříčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.