Valašské Meziříčí: Okružní linka MHD zefektivňuje trasu

09.06.2019 12:47

V neděli 9. června 2019 začne platit optimalizovaná okružní linka MHD číslo 10. Autobus zajede obousměrně také přes ulici Zašovskou. Do jízdního řádu přibude zastávka na ulici Šafaříkova naproti mateřské škole. Novinkou je zprovoznění zastávky „Koupaliště“ naproti tenisovým kurtům.

Valašské Meziříčí: Okružní linka MHD zefektivňuje trasu
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Autobus poveze cestující z vlakového nádraží přes ulice Nádražní, Masarykova, Zašovská, Rožnovská, Solární, Kouty, 40. pluku, Šafaříkova, Smetanova, U Nemocnice, Vsetínská a Sokolská a skončí opět na vlakovém nádraží.

„Nově zvolená trasa přes ulici Zašovskou propojí tři páteřní stanoviště MHD, a to vlakové nádraží, autobusové nádraží a stanoviště MHD u náměstí. Šafaříkovou ulicí autobus od zavedení okružní linky projíždí, proto se obsloužení této zastávky přímo nabízí,“ vysvětlila novinky referentka odboru komunálních služeb Dagmar Hermannová.

K přemístění zastávky „Koupaliště“ přistoupil odbor komunálních služeb z důvodu nebezpečného a někdy i nemožného otáčení autobusů u zimního stadionu nebo krytého bazénu. „Bezohlední řidiči parkovali na nepovolených místech. To často způsobovalo také zpoždění autobusu,“ připomněla Dagmar Hermannová a dodala: „Šoféři nyní nebudou muset nikde zajíždět a otáčet se, ale budou dál pokračovat po trase okružní linky.“

Nový jízdní řád ke stažení na odkaze Jízdní řád optimalizované trasy okružní linky č. 10.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…