Valašské Meziříčí: Tříkrálová sbírka pomůže potřebným

31.12.2017 6:34

V ulicích Valašského Meziříčí uvidíte na začátku roku skupinky dětí i dospělých s kasičkami. Na hlavě budou mít někteří z nich i papírovou korunku, která připomíná biblické Tři krále, podle kterých je pojmenována i tato dobročinná sbírka. Akce se v našem městě uskuteční v sobotu 6. ledna.

Valašské Meziříčí: Tříkrálová sbírka pomůže potřebným
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Pořádající organizace Charita vyšle do ulic koledníky s dospělým doprovodem. Skupinka navštíví skoro každou domácnost s přáním všeho dobrého v novém roce a prosbou o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika.  

Ve Valašském Meziříčí půjdou vybrané peníze například na pomoc lidem v akutní nouzi, na podporu Centra sociálně-materiální pomoci, nákup dorozumívacího zařízení sestra-klient v Charitním domě pokojného stáří ve Valašské Bystřici a financování stavebních úprav a zateplení budovy se službami pro lidi bez domova.

Nejvyšší částka se vybrala v roce 2017
Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí v České republice. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. Díky štědrým dárcům se sešla nejvyšší částka v historii, a to 104 425 895 korun. Většinu z nich vybrali dobrovolníci do 22 043 evidovaných pokladniček. V roce 2018 se sbírka bude konat už poosmnácté.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…