Valašské Meziříčí: Včelaři si dali dostaveníčko

07.09.2019 10:45

Lákavá vůně, jiskřivá barva a všechny varianty chutí, které jen může nabídnout med. Takový byl již sedmý ročník Medového dne na valašskomeziříčském náměstí.

Valašské Meziříčí: Včelaři si dali dostaveníčko
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Součástí letošních Dnů města Valašské Meziříčí byl ve středu 4. září také oblíbený Medový den. Včelaři a další prodejci nabízeli na náměstí nejen širokou nabídku medů, ale také perníčky, svíčky a další včelařské výrobky a pochutiny. Chybět nemohl ani prosklený úl s živými včelami a doprovodným výkladem. „Akci pořádáme pravidelně ve spolupráci s členy základní organizace Českého svazu včelařů Valašské Meziříčí. Je důležité, aby se veřejnost seznámila s činností včelařů i proto, že práce jejich svěřenkyň slouží nám všem,“ uvedla místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Součástí Medového dne byla již tradičně soutěž o nejlepší med. „Letos nám soutěžící přihlásili 19 vzorků. Pětičlenná porota tak neměla vůbec jednoduchý úkol, aby mezi nimi vybrala ty nejlepší v jednotlivých kategoriích. Hodnotily se zejména senzorické vlastnosti jako chuť, vůně či barva,“ řekl Jiří Rosa, jednatel základní organizace Českého svazu včelařů Valašské Meziříčí. „Všechny soutěžní medy byly opět vynikající a opravdu jsme si na nich při hodnocení pochutnali. Těší nás zájem nejen ze strany včelařů a prodejců, ale také návštěvníků. Snad náš Medový den i někoho ponoukl k tomu, aby se chovem včel začal zabývat,“ neskrývala spokojenost místostarostka Yvona Wojaczková, která zasedla také v porotě zmíněné soutěže.

Konečné pořadí

Med květový:

  1. Igor Špetík
  2. Aloiz Rechtorovič
  3. Anna Žlebková

Med medovicový:

  1. Josef Kovář
  2. Jaroslav Machýček
  3. Jindřich Pilát

Hodnocení veřejnosti:

  1. Antonín Rechtorovič

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…