Valašské Meziříčí hostilo sraz elektromobilů

22.08.2022 20:06 | Tisková zpráva

Už popáté se v sobotu 20. srpna stalo město na soutoku Bečev cílem příznivců dopravy šetrné k životnímu prostředí. Konal se zde totiž oblíbený Sraz elektromobilů na Valašsku.

Valašské Meziříčí hostilo sraz elektromobilů
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Do Valmezu letos zavítalo bezmála 40 majitelů elektromobilů se svým čtyřkolými miláčky, které si mohli návštěvníci akce nejen prohlédnout, ale také vyzkoušet. „Sraz elektromobilů, který pravidelně pořádáme ve spolupráci s Asociací elektromobilového průmyslu ASEP, je svým rozsahem v celém regionu unikátní. Pravidelně se k nám do Valašského Meziříčí sjíždějí majitelé aut a dalších vozítek na elektrický pohon z celé republiky,“ řekl s úsměvem starosta Robert Stržínek a pokračoval: „Naším cílem je seznámit širokou veřejnost s možnostmi, které dnes nabízejí nejen elektromobily, ale například i koloběžky, kola a další dopravní prostředky na elektrický pohon. Sami máme v městském vozovém parku od roku 2017 elektromobil Hyundai IONIQ, se kterým jsme maximálně spokojeni.“

Návštěvníci letošního srazu si pak mimo jiné prohlédli elektromobily značek Hyundai, BMW, Audi, Nissan, Volkswagen, Škoda, Kia nebo Ford a chybět nemohla ani automobilka Tesla. Součástí doprovodného programu pro celou rodinu byly také ukázky s možností vyzkoušení elektrických kol, koloběžek, hoverboardů, elektrokár a další mikromobility vhodné i pro děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…