Varnsdorf: Rozpočet na příští rok chtějí zastupitelé schválit na prosincovém zasedání

18.11.2021 9:15 | Tisková zpráva

S příchodem podzimu začala varnsdorfská radnice s přípravou městského rozpočtu na nadcházející rok. V minulých letech schvalovali zastupitelé rozpočet vždy v lednu daného roku, nově ho chtějí schválit již v prosinci.

Varnsdorf: Rozpočet na příští rok chtějí zastupitelé schválit na prosincovém zasedání
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Práce na sestavování městského rozpočtu na nadcházející rok jsou v plném proudu. Rada města na svém zasedání ve čtvrtek 7. října schválila harmonogram rozpočtových prací. Návrh bude vycházet z podkladů a žádostí jednotlivých odborů městského úřadu, vedení města, organizací zřízených městem a dalších příjemců. „První verzi máme v ruce od konce října, nyní ji budeme analyzovat a vyhodnocovat,“ říká starosta města Roland Solloch. Během listopadu se s návrhem seznámí také finanční výbor a již tradičně proběhne pracovní seminář zastupitelů.

Také v příštím roce je plánováno několik velkých investičních akcí, zároveň se budou dokončovat akce rozjeté. Řeč je například o nové mateřské školce v Západní ulici, práce budou pokračovat i na vyhlídce Hrádek, kde se bude dokončovat terasa. V plánu je i rekonstrukce spodního parkoviště a přístupové komunikace.

Kompletní rekonstrukcí za desítky milionů korun by měla projít ubytovna v ulici T. G. Masaryka, na kterou město získalo evropské peníze. Počítá se také se zateplením a úpravou balkónů na domě s pečovatelskou službou. Nový kabát by měla dostat administrativní budova v areálu Nemocnice Varnsdorf, střechu zase ZŠ Východní. Proměnou by mohl projít park v ulici Bjarnata Krawce.

„Myslíme i na komunikace, chodníky a veřejné osvětlení. Chceme řešit situaci s parkováním na sídlišti v ulici Karolíny Světlé a u pošty. Rádi bychom pokračovali s rekonstrukcí Karlovy ulice, tentokrát směrem k nemocnici,“ dodává Solloch.

Finální podobu rozpočtu Varnsdorfu na rok 2022 by měli zastupitelé schvalovat na svém zasedání ve čtvrtek 2. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…