Ve Znojmě odstartují opravy chodníků za celkem 17 milionů korun

14.06.2018 13:00

Rozsáhlou rekonstrukcí projdou chodníky ve vybraných ulicích města Znojma i v jeho městských částech.

Ve Znojmě odstartují opravy chodníků za celkem 17 milionů korun
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Dobrý stav komunikací je jedna z oblastí, na kterou jsme se chtěli zaměřit. Proto budeme letos opravovat hned několik ulic ve městě. Neopomněli jsme ani vybudování chodníků v Derflicích, Konicích a Mramoticích a na ulici Prokopa Diviše v Příměticích,“ říká starosta Znojma Jan Grois. Celkově se do chodníků investuje 17 milionů korun.

S pracemi se započne v nejbližších dnech, přičemž termín dokončení v závislosti na ulicích na konci srpna nebo na konci září. Jednou z prvních opravovaných ulic bude ulice Hálkova (jedna strana). Dále se vybudují chodníky a ulici Dukelských bojovníků (u bytových domů před DPS), na Loucké, na Klášterní, na ulici Palackého (pravá strana ve směru na Brno) a dále na ulicích Benjamína Kličky, Puškinova, Hálkova a Gagarinova.

V plánu je ještě další etapa oprav, mj. se mají po dohodě s Jihomoravským krajem vybudovat taktéž chodníky v Načeraticích „Tady je situace o něco složitější, neboť průtah je ve vlastnictví kraje, resp. Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje a chodníky tu vybudované žádné nejsou. Dohodli jsme se tedy, že kraj na nás pozemky potřebné pro vybudování chodníků převede a my je vybudujeme na vlastní náklady.  Vzhledem k obrovskému provozu a bezpečnosti dětí i dospělých je to prostě a jednoduše potřeba,“ dodává starosta Grois.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…