Vedení pelhřimovské radnice se sešlo s podnikateli

13.06.2016 17:56

Aktuální dění v Pelhřimově, systém vzdělávání či bytová výstavba ve městě. To byla hlavní témata druhého Setkání podnikatelů s vedením města Pelhřimova, které se uskutečnilo v úterý 7. června v salonku restaurace Na Čtyřce. Pravidelná setkání jsou podnikatelům přínosem ať ve výměně zkušeností s podnikáním, propagací jejich služeb, výrobků nebo k získání nových kontaktů.„Oproti loňskému roku jsme účast rozšířili. Jsem rád, že se jsme se tentokrát sešli ve větším počtu a měli jsem tak možnost prodiskutovat důležité věci týkající se situace nejen v zaměstnanosti,“ sdělil starosta Pelhřimova František Kučera. Ten setkání zahájil a následně přítomné seznámil například se závěrečným účtem města a městem zřizovaných organizací.

Vedení pelhřimovské radnice se sešlo s podnikateli
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Nechyběla informace o přestěhování České pošty, protože od 1.10.2016 má provoz začít v nových prostorách na Svatovítském náměstí v budově bývalé Agrobanky. „Zástupci pošty tento problém zatím moc neřeší, proto jsme se rozhodli pro opatření, která by měla odlehčit především motoristům v této lokalitě. Po konzultaci se zástupci Policie ČR a Odborem dopravy Městského úřadu jsme navrhli úpravu provozu v ulicích Dr. Tyrše a Solní, které by se změnily na jednosměrnou silnici. Úpravu, ale musí schválit zastupitelstvo,“ informoval podnikatele František Kučera a dodal, že by na toto dopravní opatření mohla v příštím roce navázat výstavba kruhového objezdu v dané lokalitě a zmínil dobrou spolupráci mezi městem Pelhřimov a firmou Agrostroj a.s. při letošní realizaci kruhového objezdu při výjezdu z města směrem na České Budějovice.

Následně se slova ujal místostarosta Pelhřimova Ladislav Med, který informoval o největších investičních akcích města pro letošní rok, mezi které patří rekonstrukce inženýrských sítí, výstavba šaten na zimním stadionu či výměna povrchu ve sportovní hale. „Už nyní pracujeme na tvorbě rozpočtu pro rok 2017, který mimo jiné počítá s vybudováním stání pro motorová vozidla za budovou soudu, ovšem zde stále řešíme převod pozemků od České správy sociálního zabezpečení. Pokračovat budeme i nadále s rekonstrukcí inženýrských sítí ve městě, konkrétně třeba v Hodějovické ulici a čeká nás revitalizace Městských sadů či realizace kruhového objezdu u kina,“ řekl Ladislav Med.

Největší diskuze nastala po sdělení informací místostarosty Josefa Kocha, který podnikatele seznámil s počty žáků, kteří letos ukončí základní vzdělání v rámci ORP a následně zůstanou studovat v Pelhřimově. „Potencionální pracovní síla v Pelhřimově se, ať chceme či nechceme, snižuje. Z 370 žáků devátých tříd jich půjde zhruba sto studovat mimo Pelhřimov.  I z tohoto důvodu máme letos na podzim naplánovanou schůzku s řediteli základních a středních škol v Pelhřimově, abychom tomuto trendu v budoucnu předešli,“ nechal se slyšet Josef Koch.

Po oficiální části následovala prohlídka Restaurace a Pivovaru Na Čtyřce. Přítomní si prohlédli moderní varnu a další technologické zařízení pivovaru s následnou ochutnávkou zlatavého moku. „Vaříme zde čtyři druhy přírodního nefiltrovaného a nepasterizovaného piva – Pelhřimovskou 10  °, Novorychnovské polotmavé 11  °, Svatojakubský ležák a Originál bavorský ležák tmavý. Zatím budeme pivo točit v naší pivnici a restauraci, protože nejdůležitější je standardizace receptury to znamená chutí a dalších ostatních aspektů. Až vše doladíme, můžeme uvažovat o následné distribuci,“ přiblížil majitel pivovaru Ladislav Teisler s tím, že pro něj bylo setkání příjemné a se zajímavými poznatky.

„Bylo to velice zajímavé setkání, vyměnili jsme si zkušenosti ohledně současné situace podnikatelského zázemí v Pelhřimově. Když jsem s podnikateli hovořil po oficiální části, slyšel jsem jen pozitivní ohlasy. Jsem rád, že jsme dokázali vytvořit tradici, která je všem ku prospěchu,“ uzavřel starosta Pelhřimova František Kučera. Další Setkání podnikatelů s vedením města se uskuteční letos na podzim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…