Velké Meziříčí: Kolaudace nadjezdu na Fajtův kopec

10.09.2020 7:34

Nový nadjezd nad dálnicí D1 na Fajtův kopec slouží lidem od 25. října 2019, a to díky uvedení do předčasného užívání. V nejbližších dnech dojde k vydání kolaudačního souhlasu a most tak bude opět majetkem města Velké Meziříčí.

Velké Meziříčí: Kolaudace nadjezdu na Fajtův kopec
Foto: Velké Meziříčí
Popisek: Velké Meziříčí

Závěrečné kontrolní prohlídky, která proběhla 2. září, se zúčastnil místostarosta Ing. František Smažil, Ing. Jiří Pospíchal, vedoucí dopravního odboru, Ing. Martin Kašpar za majetkový odbor města a zástupci z Metrostavu a Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Nadjezd Metrostav zboural při úplné uzavírce dálnice v noci ze 4. na 5. května 2019. Stavba nového mostu trvala pouhých 173 dní. Když se stavěl nový nadjezd na Fajtův kopec, vedla objízdná trasa přes Lhotky. Cesta mezi Lhotkami a Fajtovým kopcem byla plná výtluků, a tak se Metrostav rozhodl pro opravu. V květnu 2020 najela technika na zmiňovanou silnici a začala práce na zlepšení nejen povrchu komunikace. V současnosti je cesta na Lhotky opravená už od dálničního nadjezdu, kde zhotovitel opravu dokončil před nedávnem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…