Veselí nad Moravou: Baťův kanál výjimečně prodlužuje sezónu až do 11. října, poté se znovu rozběhnou stavební práce

03.10.2020 20:06

Nové infocentrum, vyhlídkové molo a také možnost přijet autobusem až téměř k lodi, na to vše se budou moci v budoucnu těšit turisté přijíždějící do přístavu Baťova kanálu ve Veselí nad Moravou.

Veselí nad Moravou: Baťův kanál výjimečně prodlužuje sezónu až do 11. října, poté se znovu rozběhnou stavební práce
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Usnadnění cesty zejména starším pasažérům a větší bezbariérovost si město slibuje od úpravy komunikace směřující k lodím.

Město upraví komunikaci a nábřeží v areálu přístaviště, Ředitelství vodních cest bude pokračovat v rozšiřování počtu kotvení a začne v říjnu stavět infocentrum. Již v lednu 2020 byla zahájena modernizace přístavu Baťova kanálu v našem městě, práce však byly po dobu turistické sezóny pozastaveny. Znovu se rozběhnou opět od října. Nově bude mít přístav 33 kotvících stání namísto původních 11, tato rekonstrukce bude dokončena již v září 2021.

Souběžně s rozšiřováním počtu parkovacích stání dojde k zahájení stavby infocentra na nábřeží před provozní budovou. Město se také rozhodlo prodloužit účelovou komunikaci v přístavu a upravit příjezdovou cestu tak, aby vyhovovala autobusům, které se zde budou moci otočit. Aktuálně se zpracovává projektová dokumentace na úpravu nábřeží, které by měla zdobit právě slibovaná vyhlídka a odpočinkový altán.

„Zájem o plavby je během letních měsíců zejména díky koupališti v těsné blízkosti přístavu, vinohradu vinařství Dog in Dock, kvalitním kavárnám po celém městě nebo právě díky tradičním letním středám na Panském dvoře v centru města,“ zdůvodňuje turistickou poptávku starosta města, Petr Kolář.

Zahájení další sezóny by mělo od května proběhnout ve standardním režimu, město i ŘVC se budou snažit, aby práce neomezily turistický ruch na Baťově kanále. Právě díky čilému kulturnímu dění ve Veselí nad Moravou se přístaviště stává velmi vyhledávaným nejen na chvilkové zastavení, ale také k přenocování, což město vítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…