Veselí nad Moravou: III. etapa revitalizace náměstí Míru přinese polyfunkční domy a sto parkovacích míst

10.01.2021 7:35

Již zářijové zastupitelstvo schválilo architektonickou studii, konkrétně návrh investora společnosti ŠKODÁK INVEST PLUS s. r. o., který pro něj zhotovil architekt Jindřich Nový. Zastupitelé tak 21. 12. 2020 na základě této studie schvalovali Smlouvu o zřízení práva stavby a Smlouvu o smlouvě budoucí kupní pro vznik těchto polyfunkčních domů v rámci III. etapy revitalizace náměstí.

Veselí nad Moravou: III. etapa revitalizace náměstí Míru přinese polyfunkční domy a sto parkovacích míst
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

V červnu loňského roku vyhlásilo město veřejnou soutěž na výstavbu polyfunkčních domů umístěných na náměstí Míru. Vítězem této veřejné soutěže se stala právě společnost ŠKODÁK INVEST PLUS s. r. o.. Architektonický návrh zpracoval Ing. arch. Jindřich Nový.

„Polyfunkční dům dotváří a uzavírá prostor náměstí Míru, vhodně odděluje náměstí od prostoru před panelovým domem. Definuje prostor před objektem České pošty a mezi dvěma nově vystavenými objekty vzniká – před hotelem Rozkvět – piazzetta doplněná stromy s lavičkami. Objekt v nároží při ulici Národních mučedníků je vyzdvižen jako dominanta na pět podlaží,“ přiblížil architekt Nový ve své studii.

Skladba bytů bude pokrývat celou paletu velikostí – od 1+kk po 4+kk (celkem 53 bytových jednotek). Potřebná kapacita parkování je řešena výstavbou nových podzemních garáží umístěných v suterénu obou nových objektů. Je kladen důraz na využití dešťových vod.

Kromě polyfunkčních domů řeší studie také dopravní situaci v okolí náměstí Míru. Návrh počítá s výstavbou téměř 100 nových povrchových parkovacích míst, která budou sloužit pro již existující provozovny na náměstí Míru, pro návštěvníky akcí na náměstí a pro obyvatele přilehlého bytového domu čp. 634 až 639.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…