Veselí nad Moravou: Město nabídne stavební parcely na Hutníku, vyroste zde čtvrť s rodinnými domy

09.10.2021 19:03

Vedle základní školy Hutník již začínají vyrůstat rodinné domy na pozemcích vysoutěžených v první etapě veřejné soutěže.

Veselí nad Moravou: Město nabídne stavební parcely na Hutníku, vyroste zde čtvrť s rodinnými domy
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Kompletně připravené území pokryje v budoucnu celkem 55 rodinných domů. 19 pozemků je nyní ve vlastnictví města Veselí nad Moravou. Ty budou předmětem prodeje v rámci II. etapy veřejných soutěží, termín první veřejné soutěže je stanoven na 3. listopadu 2021. 

Anketa

Je Světlana Witowská dobrá moderátorka?

7%
93%
hlasovalo: 16348 lidí


19 stavebních parcel ve vlastnictví města Veselí nad Moravou bude předmětem prodeje v rámci II. etapy veřejné soutěže. Město Veselí nad Moravou vybuduje dopravní infrastrukturu (pozemní komunikace, parkovací pásy a příjezdové plochy k jednotlivým rodinným domům k hraně předmětného pozemku). Vedle dopravní infrastruktury zajistí město infrastrukturu technickou (vodovodní, kanalizační, plynovodní řád, kabelové rozvody nízkého napětí, připojení k optické síti včetně přípojek k hraně předmětného pozemku mimo vodovodní přípojku, pro kterou bude připravena pouze chránička) a samozřejmě veřejné osvětlení. Příjemné prostředí v této lokalitě podpoří také nové sadové úpravy (výsadba zeleně, trávníků, keřů a stromů). Budování inženýrských sítí a komunikací se předpokládá zahájit na jaře 2022.

Stejně jako u bytových jednotek v lokalitě Rezidence Nová tržnice, i u stavebních parcel na Hutníku město myslí na mladé rodiny. Budoucí majitelé stavebního pozemku, kteří se přihlásí k místu trvalého pobytu na adrese rodinného domu stojícího na vysoutěžené parcele, mají možnost požádat město o zápůjčku finančních prostředků potřebných pro vybavení domu v délce trvání 5 let. Výše zapůjčené částky činí 50 000 Kč za každého člena rodinné domácnosti mladšího 40 let. V případě, že příjemce zápůjčky dodrží své povinnosti vyplývající ze smlouvy, bude mu ze strany města každý rok část zápůjčky ve výši 20 % prominuta formou umoření. Podrobné podmínky pro poskytnutí a následné umoření zápůjčky obsahují Pravidla veřejné soutěže.

Prodej pozemků pro výstavbu rodinných domů v lokalitě Hutník ve Veselí nad Moravou proběhne formou veřejné soutěže ve třech kolech.

První kolo veřejné soutěže proběhne ve středu 3. listopadu 2021 v 15:00 hodin, kdy bude nabídnuto 6 stavebních pozemků.

Další kola veřejné soutěže se uskuteční v průběhu roku 2022.

Veškeré informace naleznete na nově spuštěném webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…