Veselí nad Moravou: Město nabídne stavební parcely na Hutníku, vyroste zde čtvrť s rodinnými domy

09.10.2021 19:03

Vedle základní školy Hutník již začínají vyrůstat rodinné domy na pozemcích vysoutěžených v první etapě veřejné soutěže.

Veselí nad Moravou: Město nabídne stavební parcely na Hutníku, vyroste zde čtvrť s rodinnými domy
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Kompletně připravené území pokryje v budoucnu celkem 55 rodinných domů. 19 pozemků je nyní ve vlastnictví města Veselí nad Moravou. Ty budou předmětem prodeje v rámci II. etapy veřejných soutěží, termín první veřejné soutěže je stanoven na 3. listopadu 2021. 

Anketa

Je Světlana Witowská dobrá moderátorka?

7%
93%
hlasovalo: 16348 lidí


19 stavebních parcel ve vlastnictví města Veselí nad Moravou bude předmětem prodeje v rámci II. etapy veřejné soutěže. Město Veselí nad Moravou vybuduje dopravní infrastrukturu (pozemní komunikace, parkovací pásy a příjezdové plochy k jednotlivým rodinným domům k hraně předmětného pozemku). Vedle dopravní infrastruktury zajistí město infrastrukturu technickou (vodovodní, kanalizační, plynovodní řád, kabelové rozvody nízkého napětí, připojení k optické síti včetně přípojek k hraně předmětného pozemku mimo vodovodní přípojku, pro kterou bude připravena pouze chránička) a samozřejmě veřejné osvětlení. Příjemné prostředí v této lokalitě podpoří také nové sadové úpravy (výsadba zeleně, trávníků, keřů a stromů). Budování inženýrských sítí a komunikací se předpokládá zahájit na jaře 2022.

Stejně jako u bytových jednotek v lokalitě Rezidence Nová tržnice, i u stavebních parcel na Hutníku město myslí na mladé rodiny. Budoucí majitelé stavebního pozemku, kteří se přihlásí k místu trvalého pobytu na adrese rodinného domu stojícího na vysoutěžené parcele, mají možnost požádat město o zápůjčku finančních prostředků potřebných pro vybavení domu v délce trvání 5 let. Výše zapůjčené částky činí 50 000 Kč za každého člena rodinné domácnosti mladšího 40 let. V případě, že příjemce zápůjčky dodrží své povinnosti vyplývající ze smlouvy, bude mu ze strany města každý rok část zápůjčky ve výši 20 % prominuta formou umoření. Podrobné podmínky pro poskytnutí a následné umoření zápůjčky obsahují Pravidla veřejné soutěže.

Prodej pozemků pro výstavbu rodinných domů v lokalitě Hutník ve Veselí nad Moravou proběhne formou veřejné soutěže ve třech kolech.

První kolo veřejné soutěže proběhne ve středu 3. listopadu 2021 v 15:00 hodin, kdy bude nabídnuto 6 stavebních pozemků.

Další kola veřejné soutěže se uskuteční v průběhu roku 2022.

Veškeré informace naleznete na nově spuštěném webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob