Veselí nad Moravou: Na Hutníku přibude ulice Topolová, Veselané o tom rozhodli Mobilním rozhlasem

12.01.2021 16:59

Na Hutníku spolu s rodinnými domy rostou také 4 nové ulice. Těm bylo nyní nezbytné vymyslet jména. Hlasovat a přicházet se svými nápady mohli občané města do pátku 18. prosince 2020 prostřednictvím Mobilního rozhlasu, ZMV bylo s těmito návrhy následně seznámeno na svém zasedání 21. prosince 2020.

Veselí nad Moravou: Na Hutníku přibude ulice Topolová, Veselané o tom rozhodli Mobilním rozhlasem
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

‚‚Jsme velmi rádi, že se občané aktivně zapojují do dění v našem městě, že přicházejí s vlastními nápady. Některé z jmenovaných nápadů byly vskutku originální. Díky aplikaci Mobilní rozhlas můžeme sledovat, jaký je věk účastníků, kteří se zapojují do hlasování, ale také zda častěji hlasují muži nebo ženy. Díky těmto moderním nástrojům se mohou občané spolupodílet na tvorbě našeho města snáz,“ hodnotí hlasování starosta města, Petr Kolář.

Na zastupitelstvu se rozhodovalo mezi variantami A a B, přičemž varianta A skýtala ulici Topolová, Příčná, Větrná, Ke škole. Variantu B charakterizovaly ulice pojmenované podle osobností, které jsou nějakým způsobem spjaty s naším městem – Benedíkova, Chorinská, Hlobilova, Míčkova.

Nakonec se zastupitelé rozhodli pojmenovat prozatím pouze jednu nezbytnou ulici, a to ulicí Topolovou (na obrázku modrá). Ke zbylým nechají občany se stále vyjadřovat, o dalších názvech se tak rozhodne až na březnovém zastupitelstvu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…