Videoklipy představují Bruntál takový, jaký je. Krásný a dobrý k žití

07.01.2017 19:04

Bruntál má své videoklipy, kterými se bude prezentovat doma i ve světě. Prakticky celé jsou „Made in Bruntál“ a vznikly za zlomek ceny, za jakou si podobná díla pořizují některé organizace veřejné správy či firmy.

Videoklipy představují Bruntál takový, jaký je. Krásný a dobrý k žití
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Audiovizuální prezentace vznikly v rámci snahy města propagovat Bruntál v České republice i v zahraničí, představit jej potenciálním turistům, návštěvníkům, investorům, ale současné také posílit sounáležitost a vztah místních lidí k městu, kde žijí.

Radnice se po oslovení možných zhotovitelů klipů nakonec dohodla s místní organizací – Střední průmyslovou školou a Obchodní akademií Bruntál, která má kvalitní lidi, zázemí i techniku. „Filozofii“ obou klipů, jejich scénář, výběr lokací i způsob natáčení jednotlivých scén připravil tiskový a projektový útvar Městského úřadu v Bruntále.

Prvořadým úkolem bylo vymyslet a vytvořit klip, který zaujme. Který bude pro všechny a „tak akorát“: ani příliš dlouhý, ani neobsažný, ani moc pomalý, ale ani zbytečně dynamický. Úkol to nebyl jednoduchý, protože v době, kdy jsou lidé „rozmlsaní“ všemožnou audiovizuální produkcí, je těžké se spoléhat už jen na to, že divák spot dokouká až do konce. Jak se to podařilo, o tom se může přesvědčit každý sám.

Spolupráce obou organizací byla skvělá, hlavní část natáčení proběhla v létě; byla závislá na konání snímaných akcí a také – či především – na počasí. To hrálo zásadní roli, kdy bylo třeba zohlednit i takové faktory, jako je síla větru: natočení scén pomocí dronu se podařilo až napodruhé, protože v prvním případě létající stroj čelil od deseti metrů výšky silným poryvům. Ty nejenže destabilizovaly záběr, ale nikdo především nechtěl připustit způsobení jakékoliv újmy, obzvláště při natáčení scén v centru města a v bezprostředním okolí zámku.

Záběry z ptačí perspektivy také byly jedinými, které vznikly díky „mimobruntálské“ aktivitě. Natočila je olomoucká společnost Copterfilm, disponující potřebnými certifikacemi a povoleními, a opět v těsné spolupráci s bruntálskými lidmi.

Vše ostatní je jejich dílo – včetně hudebního doprovodu, o který se kompletně postaral bruntálský hudebník David Piňos.

Delší, „hlavní“ klip je dlouhý 3 minuty a 20 sekund a jeho cílem je představit Bruntál lidem „uvnitř“ i „vně“ města. Ukázat jim, že Bruntál „stojí za to“ – nejen navštívit, ale i v něm žít, neopouštět jej či se do něj po zkušené ve světě vrátit.

Druhý, „investiční“ klip je kratší, trvá 1 minutu a 24 sekund a má především nalákat potenciální investory a informovat je o příležitostech v Bruntále.

Oba klipy budou průběžně aktualizovány – například doplněny o záběry se sněhem. Vzniknou také jejich jazykové mutace.

Spoty budou v průběhu roku představovány na propagačních a společenských akcích, ale především na internetu.

Na YouTube.com jsou k vidění ZDE a ZDE.

A peníze? Celkové náklady na pořízení obou klipů činily dohromady 135 520 korun i s daní. Pro srovnání: Ministerstvo zahraničí za pětiminutový propagační klip zaplatilo jeden milion korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

22:28 Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

Jak snížit dopravní zátěž ve Znojmě. To bylo hlavní téma diskuze odborníků v Centru Louka.