Vimperk: Budova bývalých jeslí bude mít nového vlastníka

05.02.2017 12:46

Městu Vimperk se podařilo najít kupce na nevyužitý objekt s přilehlým pozemkem v Nádražní ulici. Budovu, kde svého času bývaly jesle a později knihovna, koupí za 1,94 milionu korun Evangelická církev metodistická. Prodej schválili zastupitelé na svém lednovém zasedání.

Vimperk: Budova bývalých jeslí bude mít nového vlastníka
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

„V současnosti jsme před podpisem kupní smlouvy. Doufám, že do konce února bude převod budovy vyřešen podáním návrhu na vklad do katastru nemovitostí,“ informuje Martin Kalous z hospodářského a bytového odboru MěÚ Vimperk.

Objekt bývalých jeslí se městu několik let nedařilo prodat ani směnit. Vzhledem k energetické náročnosti se zde už netopilo a budova chátrala. Nový vlastník by tu chtěl zřídit sborovou místnost, klubovnu, nízkoprahové centrum a vybudovat dva byty. Rekonstrukci plánuje již na letošní a příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…