Vimperk: Křižovatka je hotova, zbývá dokončit poslední napojení

10.12.2016 19:04

Okružní křižovatka na silnici II/145, která je výpadovou komunikací z Vimperku na Prachatice a České Budějovice, je hotova. Do zimy zbývá ještě dodělat asfaltový povrch na výjezdu do ulice Nádražní a napojení ulic Tovární a Nerudova. Na jaře bude dokončena úprava druhé části ulice Nádražní po silnici I/4.

Vimperk: Křižovatka je hotova, zbývá dokončit poslední napojení
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

„Stavebníky nyní limituje mrazivé počasí, které není pro asfaltování vhodné,“ vysvětluje Michal Janče z odboru investic a údržby MěÚ Vimperk. Výstavba okružní křižovatky započala v druhé polovině dubna jako společná investice Jihočeského kraje a města Vimperk. Celkové náklady na realizaci stavby činí zhruba 40 milionu korun včetně DPH. Finanční podíl města je 13 milionů. To je o šest milionů méně, než se původně předpokládalo. Nejvýhodnější nabídku podala akciová společnost Strabag.

Stavba křižovatky s pěti výjezdy si vyžádala překládku inženýrských sítí, úpravu veřejného osvětlení a přeložku sdělovacího vedení. Významnou částí stavby je zcela nové přemostění Pravětínského potoka. „Došlo k odstranění původního mostu i lávky pro pěší. Potok byl zatrubněn konstrukcí z prefabrikovaných dílců, která byla následně zasypána,“ dodává Michal Janče.

Ve středovém prstenci křižovatky, kolem vybudovaných výjezdů i v korytě potoka je v současnosti již vysázena nová zeleň. Společně s výstavbou okružní křižovatky byl rekonstruován vodovod a kanalizace v Nádražní ulici. Tuto investici a dále také napojení místních komunikací, chodníky, veřejné osvětlení a vegetační úpravy platí město Vimperk. Součástí stavby jsou také čtyři přechody pro pěší, většina s bezpečnostním středovým ostrůvkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…