Vimperk získal dotaci na odstranění zchátralého domu

05.04.2017 14:40

Městu Vimperk se podařilo získat dotaci na odstranění chátrajícího domu čp. 45 v Pasovské ulici. Finanční příspěvek z Ministerstva pro místní rozvoj ČR ve výši 2,3 milionu korun by měl pokrýt 80 procent předpokládaných výdajů.

Vimperk získal dotaci na odstranění zchátralého domu
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

„Pokud zastupitelstvo schválí příjem dotace, čeká nás výběr dodavatele a budeme moci ještě letos demolici uskutečnit,“ říká Martin Kalous z hospodářského a bytového odboru MěÚ Vimperk.

Město má v plánu prostor části Pasovské ulice, kde dnes chátrají opuštěné domy, zrevitalizovat.  „Chceme, aby příjezd od bavorských hranic a také vstup do historické části Vimperka působil příjemněji než dosud,“ vysvětluje starostka Jaroslava Martanová. „V dohledné době počítáme rovněž s odstraněním sousední budovy čp. 52. Tu jsme nedávno vykoupili od soukromého vlastníka.“

Oba domy stojí po pravé straně v nejužším místě při výpadové komunikaci k hraničnímu přechodu Strážný a v demoličním pásmu byly již před deseti roky. Vedle revitalizace prostoru se zde plánuje také rozšíření komunikace a výstavba dosud chybějícího chodníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…