Vítr v minulém týdnu na Ašsku polámal stromy či poškodil střechu

02.03.2017 9:17 | Zprávy

Žádné vážné škody na majetku, ani ohrožení na životech občanů. Hlášeny byly pouze škody materiálního charakteru - několik stromů popadalo přes komunikace, byla také poškozena střecha rodinného domu. Takový je sumář následků silného větru na Ašsku, který zasáhl celé území Karlovarského kraje v noci z 23. na 24. února 2017. Jeho rychlost byla v nárazech až 30 m/s.

Vítr v minulém týdnu na Ašsku polámal stromy či poškodil střechu
Foto: wikipedia
Popisek:

Situační zpráva o činnosti Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje zmiňuje v rámci celého kraje celkem 115 událostí, souvisejících se silným větrem. Hasiči přitom zasahovali na 177 místech, v naprosté většině odstraňovali spadlé stromy přes silnice. V Aši byla 24. února od 03.00 do cca 08.00 hodin přerušena dodávka elektrické energie. Výpadky v dodávkách elektřiny byly hlášeny z dalších 28 obcí kraje.

Ašsko silný vítr zasáhl zřejmě ve své mírnější formě. Nejvíce událostí bylo hlášeno na Karlovarsku (30), Chebsku (28) a Sokolovsku (27). Záchranáři z ašské stanice řešili celkem 7 událostí.
Jinou kategorií škod jsou škody v městských lesích, kde ale hasiči nezasahovali, takže se tato statistika do výsledných tabulek nedostala. Přestože je v ašských lesích evidováno množství zlomených či vyvrácených stromů, kalamitní situaci tu živel nezpůsobil.

Událost si vyžádala aktivaci pracovníka krizového řízení Městského úřadu v Aši, který zajistil kromě jiného sběr informací od starostů obcí v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Nové herní prvky pro děti na sportovišti u řeky

22:28 Žatec: Nové herní prvky pro děti na sportovišti u řeky

Na veřejném sportovišti vedle městského koupaliště byly nainstalovány nové herní prvky pro děti.