Vodňany: Nové služby pro občany Domácí hospic Athelas

05.11.2018 10:01

Domácí hospic Athelas poskytuje zdravotní služby a sociální služby.

Vodňany: Nové služby pro občany Domácí hospic Athelas
Foto: vodnany.eu
Popisek: Vodňany

Hlavním cílem organizace je poskytovat hospicovou péči, tedy péči, pomoc a podporu pacientům, kteří se nachází v pokročilé nebo konečné fázi onemocnění (tzv. terminálním stádiu onemocnění), a kteří si přejí péči v domácím prostředí, umožnit jim důstojně a v kruhu své rodiny prožít poslední etapu svého života.

Hospicová péče znamená zejména doprovázení člověka na jeho poslední životní cestě. Smyslem této péče je zmírnění tělesného i duševního strádání, zachování důstojnosti pacienta a poskytnutí podpory celé rodině nejen v období umírání nemocného, ale i po jeho úmrtí.

Péči poskytuje 7 dní v týdnu, 24 hodin denně ve složení: lékař, zdravotní sestry, sociální pracovnice, ošetřovatelky, případně psychoterapeut a duchovní. Klienti se finančně spolupodílí na této péči 250,- Kč denně.

V případě, že je pro některé klienty tato cena vysoká, snaží se vždy vyjít vstříc a případně upravit cenu tak, aby byla služba dostupná každému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.