Vodňany prožily oblíbené městské Rybářské slavnosti

27.05.2019 10:51

Atmosféru nabitou zážitky nabídly v uplynulých dnech svým obyvatelům a návštěvníkům Vodňany, sedmitisícové město na řece Blanici. Ve středu zahájené čtyřdenní slavnosti, jejichž generálním partnerem byla jako už tradičně Jaderná elektrárna Temelín Skupiny ČEZ, vyvrcholily hlavním programem v sobotu 25. května.

Vodňany prožily oblíbené městské Rybářské slavnosti
Foto: vodnany.eu
Popisek: Vodňany

Devětadvacátý ročník rybářských dnů, které jsou současně oficiálními slavnostmi města, navštívilo podle odhadu pořadatelů v průběhu čtyř dnů zhruba osm tisíc lidí. Město jim toho nabídlo v jednom balení hodně. Skvělou zábavu, slušné počasí, vynikající pochoutky z ryb, sport, kulturu i populárně podanou vědu, ryby, vodu i ekologii. Nejvíce živo bylo na trase mezi Náměstím Svobody, Mezinárodním environmentálním vzdělávacím, poradenským a informačním střediskem ochrany vod (MEVPIS) a Sportovním areálem Blanice.

„Akce je také nedílnou součástí programu Oranžového roku ve Vodňanech a koná se s podporou temelínské elektrárny,“ konstatoval starosta Vodňan Milan Němeček.

Význam rybářských dnů už také dávno překročil nejen hranice regionu, ale i České republiky. Pravidelně sem přijíždějí zástupci našich partnerských měst Vodňan z Maďarska, Polska a Slovenska, výletníci ze sousedního Rakouska a Německa. Především díky činnosti Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity, střední rybářské školy, výzkumného ústavu a mezinárodního poradenského centra ochrany vod, si ve Vodňanech podávají ruce vědci, stážisté a studenti prakticky z celého světa.

Rybářská a rybníkářská tradice

Mimořádně pestrý program slavností nabídl každému něco. Odborné rybářské akce, Dny otevřených dveří rybářských škol, výstavy, rybářský trh, řadu sportovních, kulturních a zábavních akcí. „V rámci slavností jsme oživili možnosti kulturního vyžití místních občanů i návštěvníků Vodňan na Sportovním areálu Blanice, kde jsme z původní afterparty udělali multižánrový festival, který nemá za úkol konkurovat hlavnímu programu na náměstí, ale naopak nabídnout alternativu,“ poznamenal starosta.

Na dvou pódiích, na náměstí a ve Sportovním areálu Blanice, se za pátek a v sobotu vystřídaly více než dvě hudebních souborů a skupin různých žánrů. Všechny velké akce byly přístupné zdarma. Velký prostor byl v Blanici věnován především dětem.

Vodňany se nachází 30 kilometrů severozápadně od Českých Budějovic na řece Blanici v okrese Strakonice. Město s necelými sedmi tisíci obyvateli je známé především svou rybářskou a rybníkářskou tradicí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.