Votice: Schodiště u klášterního kostela projde obnovou

25.06.2020 16:01

Výsledek dotačního řízení byl pro město Votice příznivý.

Votice: Schodiště u klášterního kostela projde obnovou
Foto: cs.m.wikipedia.org
Popisek: Votice

Současný nevyhovující stav schodiště u klášterního kostela bude již brzy minulostí. Městu Votice se podařilo napodruhé získat dotaci z rozpočtu Středočeského kraje, Fondu kultury a obnovy památek v rámci Tematického zadání Obnova kulturních památek, na jeho rekonstrukci, která bude zahájena v letošním roce.

„O dotační prostředky na rekonstrukci schodiště u kláštera jsme žádali i v roce minulém, bohužel neúspěšně. V letošním roce jsem absolvoval jednání s radním pro kultura a vedoucí odboru kultury Krajského úřadu Středočeského kraje a jsem rád, že se tentokrát podařilo napsat žádost tak, aby byla úspěšná a mohli jsme tak tuto ne příliš velkou ale důležitou investici zrealizovat. Toto schodiště je hojně využíváno při nejen při bohoslužbách, ale i při pohřbech a starší spoluobčané mohou mít problém bezpečně toto schodiště přejít.“ Doplňuje informace starosta Slavík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.