Vsetín: Dětské hřiště Na Kopečku se dočká opravy

25.02.2016 21:06

Vsetínská radnice vyslyšela obyvatele bytových domů Na Kopečku, kteří volali po rekonstrukci dětského hřiště v této městské části. Ještě letos se tak děti a jejich rodiče dočkají obnovy stávajícího hřiště, která radnici vyjde na 800 tisíc korun.

Vsetín: Dětské hřiště Na Kopečku se dočká opravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Na základě podnětů od občanů, jsme přistoupili k možnosti rekonstruovat hřiště Na Kopečku. Vzhledem ke změně věkové struktury obyvatelstva, jsme však nejprve provedli dotazníkové šetření, abychom vyšli obyvatelům této lokality co nejvíce vstříc,“ uvedl místostarosta Tomáš Pifka s tím, že základním dotazem bylo, zda chtějí rekonstrukci stávajícího dětského hřiště, které je u bytových domů č. 6 a 7 nebo zda by raději uvítali možnost zpřístupnění dětského hřiště vybudovaného v areálu mateřské školy v této ulici.

V rámci dotazníkového šetření bylo osloveno 100 domácností a dotazník vyplnilo 66 % z nich, 34 % domácností jej vyplnit odmítlo s tím, že hlavním důvodem odmítnutí byly již dospělé nebo žádné děti v rodině. Téměř 80 % domácností, které dotazník vyplnily, zvolilo první variantu, tedy obnovu a opravu hřiště. „V rámci dotazníku si také obyvatelé mohli zvolit vybavení dětského hřiště v případě jeho obnovy. Děti se tak mohou těšit na kryté pískoviště, průlezky, houpačky nebo pružinové herní prvky,“ vyjmenoval plánovaný mobiliář hřiště místostarosta Pifka s tím, že téměř všichni si přáli hřiště také oplotit. S nezájmem se setkaly cvičící prvky pro dospělé či stojany na kola. Občané této lokality budou s návrhem, jak by mělo hřiště vypadat, seznámeni a samotná realizace je pak naplánována v podzimních měsících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…