Vsetín: Lávka do Tataláků je jako nová

02.12.2016 16:48

Od počátku listopadu mohou chodci používat zrekonstruovanou lávku pro pěší do Tataláků, která vede z větší části po opěrné zdi poblíž křižovatky v Potůčkách. Město za její opravu zaplatilo 1,7 milionu korun včetně DPH.

Vsetín: Lávka do Tataláků je jako nová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Důvodem rekonstrukce lávky byl její celkově špatný technický stav. V uplynulých několika týdnech tak dodavatelská firma provedla opravu ocelové konstrukce, její očistění a nový nátěr. Původní dřevěné pochůzí díly byly nahrazeny tahokovem a nové je také zábradlí po obou stranách lávky, která se také dočkala rozšíření o 15 centimetrů. „Pro opravu lávky jsme zvolili kovové materiály, které budou sloužit dalších mnoho let,“ uvedl místostarosta Tomáš Pifka s tím, že součástí akce byla i oprava podezdívky lávky a úpravy chodníků navazujících na ni z obou stran, kde původní dlaždice nahradila zámková dlažba. Opraveno a nově natřeno bylo i zábradlí kolem chodníků na straně u silnice a sanována podezdívka po tímto zábradlím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…