Vsetín: MHD sloučila dvě linky do jedné

16.06.2020 10:02

Z jízdních řádů městské hromadné dopravy (MHD) zmizela linka číslo 7. Cestující se ale nemusí obávat, že přijdou o zažité spoje. Jen byly kompletně přesunuty pod linku číslo 5.

Vsetín: MHD sloučila dvě linky do jedné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Obě zmíněné linky se z velké části dablovaly. Konkrétně v trase Rokytnice – Dolní náměstí – autobusové nádraží – Ohrada. Linka číslo 7 tam končila, zatímco linka číslo 5 pokračovala přes Luh až do Jasenic. Město Vsetín se nyní po dohodě s dopravcem ČSAD Vsetín rozhodlo tyto linky sloučit.

Od neděle 14. června tedy všechny spoje, které dosud jezdily na lince číslo 7, byly přeřazeny do jízdního řádu linky číslo 5. „Cestující, kteří jsou zvyklí jezdit sedmičkou, pocítí změnu jen v jiném označení autobusů. Nově budou jezdit pětkou,“ ubezpečil starosta Jiří Růžička.

Jedna kosmetická úprava se dotkla i linky číslo 14. První ranní spoj na ní v pracovní dny ze zastávky Jasenka u Zemánků vyjíždí nově o 2 minuty dříve než dosud, tedy v 7:10 hodin. Zastaví totiž na rozdíl od současnosti i u vjezdu do průmyslového areálu TESu na Trávníkách. Čas příjezdu do cílové zastávky Rokytnice škola se nemění, zůstává 7:48 hodin.

Jízdní řády linek číslo 5 a 14, platné od neděle 14. června, naleznete ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…