Vsetín: Mateřinka na Ohradě dostane nový kabát

04.06.2020 9:52

Už letos na podzim bude mít budova mateřské školy na Ohradě novou líbivou fasádu. Díky zateplení se také výrazně sníží energetická náročnost objektu. Práce budou zahájeny na počátku letních prázdnin a dokončeny na konci října.

Vsetín: Mateřinka na Ohradě dostane nový kabát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Celá rekonstrukce pláště budovy bude spočívat v zateplení obvodového pláště a střechy, výměně oken a dveří a instalaci systému nuceného větrání pomocí vzduchotechnických jednotek se zpětným získáváním tepla. Součástí zakázky je také zastřešení terasy pomocí ocelové konstrukce zasklené bezpečnostním sklem. Tento prostor využívají klienti domova pro seniory, který v části budovy mateřinky provozuje vsetínská Diakonie.

Zahájení stavebních prací je naplánováno na 1. července. „Školka zůstane po dobu letních prázdnin uzavřena, ale dle uzavřené smlouvy by měly být její vnitřní prostory po provedené výměně oken předány zpět do užívání v termínu, který by umožnil její znovuotevření od počátku září,“ uvedl místostarosta pro školství Tomáš Pifka s tím, že práce na fasádě a střeše budou pokračovat až do konce října. „Ty však už nebudou provoz školky omezovat,“ dodal místostarosta.

S určitým omezením však musí počítat domov pro seniory sídlící v přízemí objektu. Po nezbytně dlouhou dobu výměny oken v jednotlivých pokojích bude nutné zabezpečit přesun klientů do provizorního ubytování přímo v budově. „Bude tedy důležitá součinnost s provozovatelem domova,“ upozornil Pifka.

Veřejnou zakázku na realizaci tohoto projektu vyhrála společnost Navláčil stavební firma, s. r. o. ze Zlína, která nabídla nejnižší cenu ze všech 13 účastníků soutěže. „Celý projekt bude stát necelých devět milionů korun bez DPH, přičemž dotace z Operačního programu Životní prostředí na části týkající se zateplení a snížení energetické náročnosti objektu, kterou se nám podařilo získat, dosáhne 2,6 milionu korun,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…