Vsetín: Město pomohlo podnikatelům s nájmy více než milionem korun

23.04.2021 21:11

Déle než rok trvající koronavirová krize citelně zasáhla všechny sféry lidského života. Oblast podnikání patří mezi vůbec nejpostiženější. A právě podnikatele, působící na Vsetíně v prostorách pronajatých od jiného majitele než města, radní již potřetí podpořili dotacemi na pokrytí jednoho měsíčního nájmu. Celkem 77 žadatelům rozdělili 648 736 korun.

Vsetín: Město pomohlo podnikatelům s nájmy více než milionem korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Třetí kolo „Program na podporu podnikání ke zmírnění následků škod vzniklých v souvislosti s krizovými opatřeními za nouzového stavu v roce 2020“ vyhlásilo město na počátku letošního roku. Podnikatelé mohli v průběhu února žádat o finanční příspěvek na pokrytí nájmu za měsíc listopad 2020. „Smyslem programu je pomoci těm, kteří byli nuceni uzavřít provozovny v souvislosti s krizovými opatřeními Vlády ČR během nouzového stavu,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička.

O dotaci se ucházelo celkem 79 subjektů, které předložily v součtu 80 žádostí. „Tři žádosti od celkem dvou subjektů nesplnily podmínky dotačního programu, a byly proto vyřazeny. Požadavky zbývajících 77 žadatelů dosáhly v součtu hodnoty 648 736 korun. A protože v programu byl vyčleněn k rozdělení rovný jeden milion korun, rozhodli se radní všem, kteří podmínky splnili, vyhovět v plné výši,“ dodal starosta, který připomněl, že v loňském roce úspěšně proběhla první dvě kola tohoto programu, do nichž byly v městském rozpočtu alokovány 2 miliony korun. Na jaře obdrželo v prvním kole 49 žadatelů celkem 409 271 korun, v létě pak ve druhém kole 14 žadatelů 113 102 korun. V součtu tedy město za tři kola tohoto programu, do něhož se mohli přihlašovat opakovaně, podpořilo podnikatele souhrnnou částkou 1 171 109 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…