Vsetín: Městské lázně se dočkají rekonstrukce

18.08.2018 10:47

Do městských lázní plánuje vsetínská radnice novou investici. Na počátku roku vznikla v sauně nová relaxační zóna, nyní se plánuje rekonstrukce samotného srdce městských lázní. Náklady mají překročit dvě desítky milionů korun.

Vsetín: Městské lázně se dočkají rekonstrukce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Projekt zpracovává společnost Centroprojekt, která je vítězem veřejné zakázky. Nyní pracujeme na projektu pro stavební povolení a následně bude vypracován realizační projekt,“ přiblížil stavební technik radnice Vladislav Jurčák.

Nejvíce peněz půjde do rekonstrukce technologie vody, přívodu tepla a vzduchotechniky. Ty jsou v havarijním stavu. Radnice chce úplně změnit systém vytápění a hospodaření s vodou. Teplo z odpadních vod plánuje využít na ohřev bazénů.

Nová vzduchotechnika zajistí tepelnou pohodu návštěvníků bazénu. Opravy se budou týkat také šaten, které jsou zastaralé a postrádají čipový systém. Šatny budou ale nadále rozděleny na muže a ženy. Zrekonstruují se také sociální zařízení.

„Plánujeme doplnit a upravit technologie vnitřního bazénu, relaxačního bazénu, whirpoolu, ochlazovacího bazénu a brouzdaliště. Dále se projekt zaměřuje na výměnu obkladu bazénu, buď bude použita fólie, nebo keramika,“ vylíčil Vladislav Jurčák.  Mimo to se bude rekonstruovat elektroinstalace, vymění se staré rozvaděče za nové, a to včetně kabelových rozvodů. Nově bude také řešen ohřev vody, vymění se kogenerační jednotka a výměníková stanice. Radnice počítá také se zateplením věže k toboganu.  „Celkový odhad nákladů na rekonstrukci přesahuje jednadvacet milionů korun,“ vypočítal starosta Jiří Růžička. 

Velkou investicí bude také rozšíření služeb wellness v horním patře a jeho spojení s bazénem. „U parní a finské sauny přibyde například vířivka, tepidárium či Kneippův chodník. Schodištěm je propojíme s bazénem," popsal místostarosta Tomáš Pifka s tím, že zateplením pláště budovy se bude vedení města zabývat až naposled.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…