Vsetín: Mikulášská družina přiveze vánoční atmosféru

19.11.2021 7:35 | Tisková zpráva

Stejně jako v loňském roce, i letos se v rámci Mikulášského dne, jenž je naplánován na čtvrtek 2. prosince, mohou Vsetíňané těšit na Mikuláše, anděla a čerta, kteří budou po celý den projíždět ulicemi města v kočáře, taženém koňmi. Připraven je také Mikulášský jarmark, doplněný o stanoviště s úkoly pro děti. Vsetín se v tento den stane i jednou ze zastávek Vánoční tour Hitrádia Zlín.

Vsetín: Mikulášská družina přiveze vánoční atmosféru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Začátek adventu s sebou přináší i první známky vánoční atmosféry. Tradiční akcí připomínající příchod svátků je na Vsetíně Mikulášský jarmark. Ten se letos uskuteční od 9 do 17 hodin na Svárově, kde budou umístěny prodejní stánky a k dobré náladě bude vyhrávat muzika Čertovka ze Střelné. Středisko volného času Alcedo, které je s Domem kultury Vsetín a radnicí spolupořadatelem akce, připravilo v rámci jarmarku i zábavná samoobslužná stanoviště, kde budou moci děti po celý den plnit nejrůznější úkoly.

„Už hodinu před začátkem jarmarku vyrazí do ulic koňský povoz s mikulášskou družinou, která dopoledne postupně objede celé město a bude především u mateřských škol a domovů pro seniory šířit dobrou náladu. Odpoledne od 15 do 17 hodin pak mikulášská družina vánočně naladí centrum města,“ informoval starosta Jiří Růžička s tím, že při podvečerním průjezdu přes Dolní náměstí Mikuláš rozsvítí i vánoční strom včetně výzdoby v ulicích města. „Z důvodu opět se zhoršující pandemické situace totiž letos nebudeme moci rozsvítit vánoční strom za zvuku zvonečků společně, jako tomu bylo v minulých letech,“ vysvětlil starosta.

Ve dnech kolem Mikuláše také budou na prostranství před radnicí přicházet děti z mateřských školek, aby si zde nazdobily svůj „školkový“ vánoční stromeček. „Vzhledem k nutnosti dodržovat protiepidemická opatření budou jednotlivé třídy dětí přicházet postupně dle daného časového harmonogramu,“ doplnil místostarosta Pavel Bartoň.

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí

Vánoční atmosféru mohou pomoci šířit i ostatní občané města tím, že si vyzdobí okna svých obydlí, mohou také pozdravit projíždějící mikulášskou družinu zvoněním na zvonečky. Dobrou náladu je možné šířit i na sociálních sítích tím, že se vyfotografují u některého z vánočních stromů a zveřejní foto na facebooku nebo instagramu pod hashtagem #vanocnistromvsetin.

Dopolední trasa mikulášské družiny (8 – 12 hodin):
8:00 ulice Družstevní u podchodu, 8:10 MŠ Benátky, 8:20 ZŠ Integra, 8:30 železniční přejezd na Štěpánské ulici, 8:35 kruhový objezd u SBD, 8:40 MŠ Trávníky, 8:45 ulice Josefa Sousedíka, 8:47 ulice Družby, 8:50 ZŠ Trávníky, 8:55 ulice Jiráskova, 8:57 městské lázně, 9:00 Dolní náměstí, 9:02 Česká spořitelna, 9:05 Masarykovo gymnázium, 9:25 hotel Vsacan, 9:30 Smetanova obchodní galerie, 9:35 poliklinika, 9:40 křižovatka U Růžičků, 9:45 Stará cesta, 9:55 MŠ Luh, 10:05 ZŠ Luh, 10:15 Stará cesta, 10:20 ulice Jasenická, 10:25 parkoviště u Kauflandu, 10:27 kruhový objezd na ulici Generála Klapálka na Ohradě, 10:30 ZŠ, MŠ a PŠ Turkmenská, 10:35 ulice U Bečvy, 10:45 ulice Ruská, 10:55 Sport Bar Na Nové Ohrada, 11:00 MŠ Ohrada, 11:10 ulice Luční, 11:25 DS Harmonie, 11:30 ZŠ Ohrada, 11:45 náměstí Svobody.

Odpolední trasa mikulášské družiny (15 – 17 hodin):
náměstí svobody, Dolní náměstí, kruhový objezd na ulici Štěpánská, kruhový objezd u SBD, ulice Nádražní, poliklinika, ulice Smetanova ulice, ulice Žerotínova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…