Vsetín: Monitorovací systém města se rozšíří o sedm kamer

06.01.2019 10:38

Kamerový a dohlížecí systém vsetínské městské policie bude rozšířen o tři nová stanoviště a sedm kamer. Zřízena budou na objektech ve vlastnictví města. Strážníci díky nim budou monitorovat veřejná prostranství a veřejně přístupné objekty.

Vsetín: Monitorovací systém města se rozšíří o sedm kamer
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Nové kamery budou umístěny na objektu ve Smetanově ulici č.p. 1056 (Lego), na budově  v Mostecké ulici č.p. 326 (Lidový dům) a v atriu domu Kotova v Rokytnici.

„Cena za všechny kamery včetně dopravy, instalace a napojení do městského kamerového a dohlížecího systému činí 471 700 tisíc korun včetně daně z přidané hodnoty,“ uvedl starosta Jiří Růžička s tím, že finanční prostředky na realizaci jsou alokovány v rozpočtu města.

Dodávku hardwaru a komponentů dostala vsetínská městská policie na konci loňského roku, instalace a zprovoznění se uskuteční dle povětrnostních podmínek, nejpozději však do konce letošního března.

„V Legu dochází k častému poškozování majetku a narušování veřejného pořádku. Kamery budou sloužit na Lidovém domě k monitorování nového parkoviště a přilehlých prostor. V Kotovu budeme hlídat vnitroblok. Právě tam se často schází osoby, které konzumují alkohol a narušují veřejný pořádek. Došlo i ke škodám na majetku,“ upřesnil ředitel vsetínské městské policie Patrik Pecina.

Kamerový systém města bude čítat po rozšíření 22 kamer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…