Vsetín: Muzeum prodlužuje výstavy na zámku

02.12.2020 12:03

Další uvolnění protiepidemických opatření a možný návrat návštěvníků už netrpělivě vyhlíží Muzeum regionu Valašsko. Určitě si stihnete prohlédnout výstavy na zámku Vsetín, o které jste přišli kvůli koronavirové uzávěře. Muzeum se je totiž rozhodlo prodloužit do příštího roku.

Vsetín: Muzeum prodlužuje výstavy na zámku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Třetí stupeň systému PES umožní i částečné obnovení provozu muzeí. Ty jsou teď ve velkém očekávání. „Otevřeme dle požadavku našeho zřizovatele Zlínského kraje a v souladu se zákonnými omezeními danými nouzovým stavem a nařízeními vlády,“ potvrdil zástupce ředitele Muzea regionu Valašsko Lukáš Spitzer. Ten zatím nechtěl předjímat, jak bude po návratu probíhat provoz v jednotlivých pobočkách a zda budou vůbec všechny ještě letos otevřeny.

Anketa

Jste pro dobrovolné testování antigenními testy ZDARMA?

76%
24%
hlasovalo: 7355 lidí

Největší jistota panuje u zámku Vsetín, který funguje celoročně, a je tedy připraven okamžitě po skončení opatření přivítat návštěvníky. Na ty čeká kromě oblíbených stálých expozic a krásné vyhlídky ze zámecké věže i trojice výstav, které začaly už před koronavirovou pauzou. Dvě z nich – Valašsko, můj domov a Nevítaní návštěvníci – už sice měly podle původního plánu skončit, muzeum se je ale rozhodlo prodloužit do ledna, respektive února, příštího roku.

„Výstavy Ondřej Strnadel: SKLO a Vlněný kaleidoskop Ivany Langrové, které po nich měly letos následovat, přesuneme na rok 2021. Přesný termín bude ještě upřesněn,“ uvedl Spitzer. Do 26. ledna roku 2021 probíhá na vsetínském zámku ještě úspěšná výstava o historii valašských hospod ve Stínu pípy. Určitě si nenechejte ujít ani novou expozici historických fotografií inspirovaných letošní výstavou Asanace města Vsetína, která bude umístěna na chodbě v 1. patře.

Jak to bude s letošním provozem dalších objektů Muzea regionu Valašsko, napoví následující dny. Na zámku Lešná u Valašského Meziříčí končí návštěvnická sezona 20. prosince, takže je otázkou, zda bude ještě otevřen, protože s nabídkou hojně navštěvovaných adventních programů ani vánoční výstavou muzeum již letos nepočítá. U Hvězdárny Vsetín bude záležet na tom, jaké budou povoleny možné počty návštěvníků.

Aktuální informace najdete na stránkách ZDE nebo Facebooku ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…