Vsetín: Na náměstí se bude bruslit

18.11.2019 19:49

Téměř celý měsíc budou moci Vsetíňané využívat kluziště postaveného přímo na náměstí Svobody. Nepůjde o led klasický, ale umělý. K bruslení na něm je možné používat běžné brusle, musí však být dobře nabroušené. Kluziště opatřené mantinely se poprvé otevře 22. listopadu a v provozu bude až do 20. prosince.

Vsetín: Na náměstí se bude bruslit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Chceme našim občanům zatraktivnit období před vánočními svátky, umožnit jim zastavit se v předvánočním shonu a nakupování dárků a kluzištěm oživit centrum města. Pro všechny na něj bude vstup zdarma, přičemž počítáme s provozní dobou od 9 do 18 hodin,“ uvedl starosta Jiří Růžička s tím, že sportoviště o rozměrech 20 x 10 metrů si město na uvedenou dobu pronajme prostřednictvím společnosti Vsetínská sportovní a bude jej obsluhovat její pracovník. V náplni práce bude mít hlavně dohled nad dodržováním provozního řádu. Mimo provozní hodiny bude kluziště pod dohledem kamer městské policie. „Za pronájem zaplatí Vsetínská sportovní 350 tisíc korun,“ dodal místostarosta a jednatel Vsetínské sportovní Tomáš Pifka.

Na Vsetíně tak budou mít lidé poprvé možnost vyzkoušet si bruslení na umělém ledu se švýcarskou technologií Glice. Kluziště je ekologické, nepotřebuje k provozu vodu ani teploty pod nulou. „Na ploše Glice se lidé sklouznou stejně dobře jako na klasickém ledu. Stačí jim k tomu obyčejné brusle, ale je potřeba je mít nabroušené,“ říká obchodní ředitel společnosti Glice pro Českou a Slovenskou republiku Tomáš Paleček a zároveň upozorňuje, že vstup na plochu v klasické obuvi nebude možný.

Umělý povrch je oproti klasické ledové ploše ekologický. Na nastříkání obdobné plochy by jinak bylo potřeba asi 10 000 litrů vody. Kluziště ke svému provozu nepotřebuje ani žádnou elektrickou energii.

Podle dodavatele technologie jsou umělá kluziště Glice vhodná pro rekreační bruslení, ale využívají je například i hokejisté NHL k tréninku. „Velkou výhodou je to, že je lze umístit téměř kamkoliv, vyžadují minimální údržbu a jsou nezávislé na okolní teplotě,“ dodává Paleček.

Kluziště bude i zpestřením Veselých vánočních hodů, které město pořádá od 16. do 21. prosince. Během nich je kromě jarmarku připraven bohatý program. V pondělí 16. 12. vystoupí Fleret se Zuzanou Šulákovou, o den později Martin Chodúr, 18. 12. přijede Markéta Konvičková, 19. 12. Petr Vondráček a Lokomotiva. V pátek 20. 12. zazpívá Olga Lounová a na sobotu 21. 12. je kromě živého betléma připraven i koncert Pavla Nováka. Předpokládaný začátek vystoupení je vždy v 16.30 hodin.

Ani příznivci bruslení na klasickém ledu však během zimy nepřijdou zkrátka. „V případě příznivých povětrnostních podmínek počítáme s tím, že bude v provozu i venkovní ledová plocha Na Lapači,“ dodal starosta Růžička. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…