Vsetín: Nájemní smlouvy byly prodlouženy pouze nájemníkům, kteří uhradili pohledávky

26.12.2011 15:50

Radní města na svém posledním prosincovém zasedání schválili uzavření nájemních smluv k městským bytům na dobu určitou od 1. 1. 2012 do 30. 6. 2012.

Vsetín: Nájemní smlouvy byly prodlouženy pouze nájemníkům, kteří uhradili pohledávky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Radní města Vsetín na svém posledním prosincovém zasedání schválili uzavření nájemních smluv k městským bytům na dobu určitou od 1. 1. 2012 do 30. 6. 2012

Na základě vyhodnocení plnění podmínek stanovených radou a zastupitelstvem města bylo doporučeno uzavřít nájemní smlouvy na dobu určitou od 1. ledna 2012 do 30. června 2012 celkem 33 rodinám.

„U většiny nájemců se jedná o nájemní smlouvy s exekuční doložkou,“ objasnila Květoslava Othová, I. místostarostka města, která má ve Vsetíně mimo jiné oblast bytových záležitostí a dodala: „Jedná se o nájemce, kteří si řádně plní své povinnosti a platí své dluhy.“

Smlouva se nebude prodlužovat dvanácti rodinám. Jejich nájemní smlouvy končí uplynutím sjednané doby, která vyprší k 31. 12. 2011. Na základě exekuční doložky, se musí tyto rodiny do 5. ledna z bytů vystěhovat.

„ Jedná se o rodiny, které neměly zájem nějak svoji situaci řešit. Nezaplatily si své dluhy za nájemné, a ani si nesjednaly splátkové kalendáře,“ objasnila situaci Květoslava Othová a doplnila: „ Všechny jsou dlužníky vůči městu. Přičemž devět rodin je v současné době v Anglii. Město Vsetín využije standardního právního postupu k vymáhání dluhů.“

Obecný postup při vymáhání dluhů do ciziny se nijak neliší od postupu při vymáhání v Čechách.

„Město podá žalobu na zaplacení dlužné částky k tomu soudu, který je místně příslušný dle místa bydliště dlužníka. V souvislosti s odcestováním do ciziny, tak pouze nabývá na významu otázka přihlášení k trvalému pobytu. Pokud dlužníci zůstanou přihlášení v České republice, podá město žalobu u soudu zde. Pokud změní místo trvalého pobytu do ciziny, bude se muset do řízení zakomponovat mezinárodní prvek. Nic to ovšem nemění na obecném postupu, že v případě dluhu, který není hrazen dobrovolně, se bude město jeho úhrady domáhat soudní cestou,“ vysvětlila postup města místostarostka.

Podle informací terénních pracovníků městského úřadu má většina osob, která odjela do Anglie, zajištěno ubytování, děti řádně navštěvují školu a převážná část dospělých již pracuje. Nejčastěji s uplatněním v úklidových službách a jako pomocné síly v obchodech. Důkazem toho je také fakt, že v průběhu prosince se na městský úřad dostavili pověření zástupci některých rodin za účelem doplacení pohledávek.

Jana Čadová
Pracovník vztahů k veřejnosti MěÚ Vsetín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

16:09 Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

S ještě lepší aplikací, mapující dopravní nehody, přišli plzeňští dronaři. Crash Inspektor, jak se v…