Vsetín: Nedostatek parkovacích míst vsetínská radnice aktivně řeší

22.07.2018 9:40

V loňském roce vystavěla v ulici Tichá v Luhu parkoviště s šestnácti kolmými místy ze zámkové dlažby, z nichž je jedno pro řidiče se zdravotním postižením. Stavba přišla město na 585 tisíc korun bez daně z přidané hodnoty (DPH).

Vsetín: Nedostatek parkovacích míst vsetínská radnice aktivně řeší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Dále vzniklo dvacet stání u Základní školy Ohrada, z nichž jedno místo je určeno invalidním motoristům. Práce se vyšplhaly na dva a půl milionu korun bez daně včetně bouracích prací, příjezdových komunikací, kanalizace a veřejného osvětlení,“ přiblížil starosta Jiří Růžička. 

V letošním roce probíhají práce na stavbě parkoviště u Základní školy Luh, které řidičům nabídne třináct kolmých a pět podélných stání ze zámkové dlažby, mezi nimiž bude i jedno pro řidiče se zdravotním postižením. Za stavební práce město zaplatí 2,4 milionu korun bez DPH včetně bouracích prací, přeložek, veřejného osvětlení a oplocení.

„Ještě letos budou zahájeny práce na parkovišti u Lidového domu. To po dokončení nabídne stání čtrnácti motoristům. Práce se vyšplhají na dva miliony sedm set padesát tisíc korun bez daně včetně bouracích prací, přeložek, veřejného osvětlení a oplocení,“ řekl Jiří Růžička.

Nejvíce trápí nedostatek parkovacích míst sídliště Sychrov, Rybníky a Rokytnice. Také tam plánuje město investovat.

Co se týká poplatků za parkování, zůstávají zatím na stejné úrovni. „Nicméně se začíná vést diskuze o tom, že by mohlo dojít ke zvýšení. Město připravuje plán udržitelné mobility, z nějž by mohl vyplynout podnět ke změně,“ doplnil referent majetkové správy komunikací Miroslav Fusek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…