Vsetín: Noc letos ve znamení strašidel

17.05.2019 7:35

Koncerty, komentované prohlídky, výtvarné dílny, soutěže a mnohé další aktivity v neobvyklou dobu či běžně nepřístupných prostorách nabídne 4. ročník oblíbené akce Vsetínská noc, která proběhne v pátek 17. května od 18 do 24 hodin na různých místech Vsetína.

Vsetín: Noc letos ve znamení strašidel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Vsetínská noc 2019 se koná v rámci celonárodního Festivalu muzejních nocí. Do organizace se letos zapojila desítka místních institucí zaměřených na kulturu, vzdělání a volný čas. Krom obvyklých stálic, jako jsou město Vsetín, Dům kultury Vsetín či Masarykova veřejná knihovna, je to i trojice nováčků ZUŠ Vsetín, ZUŠ Kostka a SPŠ strojnická Vsetín.

Každá organizace přispěje do společné mozaiky svým vlastním programem. K hlavním tahákům bude patřit tradiční koncert na terase domu kultury, tentokrát v podání známé místní formace Ležérně a vleže. Knihovna na Dolním náměstí poprvé v historii akce zpřístupní své sklepení a k tomu nabídne aktivity se strašidelnou tématikou. Na strašidla a další pohádkové bytosti bude zaměřeno i dění na zámku, kde si budete moci krom jiného udělat i památeční foto v kostýmech zapůjčených od partnera akce společnosti Lipta – TDP. Střední zdravotnická škola přiblíží provoz tzv. malé noční směny a obě základní umělecké školy nabídnou vystoupení svých talentovaných žáků i jejich učitelů. V městských lázních si užijete noční koupání za snížené vstupné a v kině Vatra vás krom prohlídky promítací kabiny a krytu civilní ochrany čeká i filmové pásmo. Své putování v rámci Vsetínské noci 2019 pak můžete zakončit na hvězdárně, která bude mít otevřeno až do půlnoci a kromě komentovaných prohlídek plánuje i pozorování oblohy (za vhodných podmínek).

„Mezi jednotlivými stanovišti bude stejně jako v předchozích letech jezdit oblíbený historický autobus, takže by neměl být problém časově zvládnout program ve všech zúčastněných institucích. Programový leták s mapou stanovišť, jízdním řádem a soutěžní kartičkou bude k vyzvednutí během akce na soutěžních stanovištích v domě kultury, kině, knihovně, na zámku, ZUŠ Vsetín a na SŠ Kostka. Tamtéž soutěžící obdrží po získání již tří razítek odměnu,“ vzkazuje koordinátorka akce, kurátorka a historička umění Muzea regionu Valašsko, Olga Méhešová.

Podrobnější informace o akci najdete také ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…