Vsetín: Nový dopravce Arriva se představí v pátek

08.07.2019 16:23

Na nádraží v Uherském Hradišti, Luhačovicích, Vsetíně i dalších městech se 11. a 12. července představí Arriva. Od prosince tu začnou její vlaky jezdit každý den.

Vsetín: Nový dopravce Arriva se představí v pátek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Ve čtvrtek 11. a v pátek 12. července vyrazí na Zlínsko motorový vlak Arrivy, která letos v prosinci nahradí na zdejších osobních spěšných vlacích dosavadní České dráhy. Při dvoudenní prezentační jízdě Zlínskem bude Arriva vozit cestující zdarma a vlak si mohou přijít prohlédnout i zájemci o práci stevardů či strojvedoucích. Ty Arriva hledá také ve Zlínském a Jihomoravském kraji.

„Zveme na nádraží všechny, kteří se chtějí na náš vlak třeba jen podívat nebo se s ním i zdarma svézt a vyzkoušet si už dopředu, jaké bude cestování osobními vlaky od letošního prosince,“ říká ředitel společnosti Arriva vlaky Jiří Nálevka a dodává: „Rád bych pozval také všechny zájemce o práci strojvedoucích nebo stevardů, několik desítek lidí budeme hledat právě na jihu a východě Moravy. Stevardům nabízíme skoro 30 tisíc korun, strojvedoucím jako základ 50 tisíc korun a k tomu 15 tisíc náborový příspěvek. Přijďte se na náš vlak podívat a zeptat se nezávazně i na možnost práce u Arrivy.“

Na Vsetín zavítá nová dopravní společnost v pátek 12. července:

Pro cestující

„Cestu na Zlínsko jsme naplánovali tak, aby si lidé mohli vlak ve městě jen prohlédnout nebo se s námi i kousek svézt. Pro děti jsme připravili výtvarné soutěže. Ten nebo ta nejšikovnější si od nás odnese lego. Pro dospělé máme zase dopravní kvízy, ve kterých je hlavní výhrou iPhone,“ doplnil Jiří Nálevka.

Standardem všech vlaků Arrivy jsou pohodlné sedačky, wifi připojení k internetu, zásuvky na dobíjení mobilních telefonů nebo pro práci na počítači. Během cesty se mohou cestující zdarma občerstvit pitnou vodou. Arriva má cit i pro detail. Cestujícím zpříjemní jízdu vůně ve vlacích nebo osvěžující bonbony.

Strojvedoucí ocení nástupy blízko domova

Řadu lidí práce na železnicí láká, pro některé to může být i splněný sen. Při prezentačních jízdách se může každý o práci na palubě vlaků Arrivy nezávazně informovat nebo se rovnou přihlásit a zahájit tak namístě pracovní pohovor.

„Právě v těchto týdnech otevíráme kurzy pro zájemce o práci strojvedoucího. Důležitá je chuť naučit se novou práci a také zdravotní způsobilost. Sami si ze zájemců strojvedoucí vychováme. Určitě se zastavte. Ve vlaku bude i váš budoucí šéf, tak si můžete vyzkoušet, jak byste si rozuměli, a můžete se mu dívat pod ruce, jak se vlak řídí. Mohu vám garantovat, že pokud se jednou podíváte na trať z kabiny strojvedoucího, ten pohled si vás získá na celý život,“ doplnila personální ředitelka Arrivy Lucia Kunešová. V tabulce níže je uveden přehled mzdového ohodnocení strojvedoucích od letošního října.

Strojvedoucí k platu získají také další benefity. Mohou ocenit měsíční příspěvek na penzijní připojištění ve výši 1 000 korun a dalších 1 000 korun měsíčně na benefitní systém. Ty mohou být v podobě například vstupenek do sportovních zařízení, na kulturní události nebo jako slevové kupony do restaurací, na dovolené, jazykové kurzy, stravenky atd.

Stevard nevaří jen kávu

Práce stevarda na palubě vlaku je rozmanitá. Nejdůležitější je, že se stará o pohodlí cestujících. Kromě toho ale také prodává jízdenky nebo pomáhá v nečekaných situacích. Budoucím stevardům Arriva nabízí měsíční plat skoro 30 tisíc korun a také příspěvek na penzijní připojištění i benefitní systém. Pozice je vhodná i pro ty, kteří končí školu. „Líbí se mi plánování směn i uniforma, kvůli které se za mnou kluci otáčí,“ říká s úsměvem jedna ze stevardek Arrivy Hana Červená, kterou dnes potkávají cestující v expresech Arrivy z Prahy přes Slovácko do Nitry nebo na městské lince S49 v Praze a okolí. Šéf stevardů Arrivy Tomáš Vrba doplňuje: „Práce je to úžasně pestrá, každá cesta je jiná, to mě nabíjí. Vlak a vše okolo něj je mým koníčkem, chodím do práce s nadšením, a navíc si neodnáším žádné problémy ani starosti domů.“

Linky, na které vyjede v prosinci 2019 Arriva:

  • osobní vlaky Rožnov pod Radhoštěm – Vsetín – Bylnice
  • osobní vlaky Vsetín – Velké Karlovice
  • spěšné vlaky Staré Město u Uherského Hradiště – Uherský Brod – Bylnice
  • osobní vlaky Uherský Brod / Újezdec – Luhačovice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…