Vsetín: O přihlašování dětí do školy přes internet byl mezi rodiči zájem

05.05.2018 8:36

Letos poprvé mohli rodiče budoucích prvňáčků použít k registraci k zápisu do prvních tříd internetový portál pro přijímání dětí ke vzdělávání. Tuto možnost nakonec využily více než dvě třetiny z nich.

Vsetín: O přihlašování dětí do školy přes internet byl mezi rodiči zájem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Na zmíněném internetovém portálu našli rodiče všechny aktuální informace týkající se zápisu do prvních tříd a po zadání potřebných údajů jim systém také vygeneroval žádost o přijetí do vybrané základní školy či žádost o odklad povinné školní docházky, které si pak mohli vytisknout. Tyto žádosti pak přinesli k samotnému zápisu. Ty děti, jejichž rodiče nemají přístup k internetu či neměli možnost tisku, zaregistrovala do systému škola přímo u zápisu.

„Celkem je v letošním premiérovém roce fungování nového systému zaregistrováno 348 dětí. Registrace přes internet využilo 241 rodičů, což svědčí o tom, že náš krok byl správný,“ uvedla místostarostka Simona Hlaváčová.

Obdobný internetový portál mohli letos na Vsetíně rovněž poprvé využít i rodiče k přihlašování dětí k povinnému předškolnímu vzdělávání v mateřských školách a získat díky němu i řadu užitečných informací. „Internetové portály k zápisům zvýší komfort rodičů při přihlašování dětí do škol. Hodláme proto i v příštích letech této možnosti využívat,“ uzavírá místostarostka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…