Vsetín: Podzim v knihovně

01.09.2013 16:09

Po prázdninové knihovně plné her, soutěží a sluníčka přichází vsetínská knihovna s bohatou podzimní nabídkou, z jejíchž akcí si může vybrat každý.

Vsetín: Podzim v knihovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Je tu aktuální nabídka pro školy a školní družiny. Témata pro studenty, žáky i jejich učitele zdaleka nekončí jen u literatury a čtení.

„Seznámíme vás s databázemi, ve kterých můžete vyhledávat, nabízíme knihovnické lekce či lekce informatiky. Ve studovně Vám také zpracujeme rešerši a zjistíme informace ke knihám, které potřebujete ke studiu. Využít můžete i meziknihovní výpůjční službu,“ informovala Kateřina Janošková z Masarykovy veřejné knihovny.

Knihovna nezapomíná ani na vzdělávání dospělých.

„Otevíráme na podzim kurz Trénování paměti a Počítačový kurz pro začátečníky v rámci Akademického roku (nejen) pro seniory,“ pokračovala Janošková.

Dále v říjnu začíná už třetí semestr Virtuální univerzity 3. věku, tentokrát s podtitulem Hudební nástroje.

„Kurz je otevřen jak stávajícím frekventantům, tak novým účastníkům. Vysokou školu tak můžete studovat pohodlně i v seniorském věku. Těšíme se na babí léto a zveme na turistické vycházky s Mgr. Milanem Drlíkem. Jeho putování (se vzpomínáním pamětníků) po zajímavých místech našeho regionu si získává stále větší oblibu. Čtvrteční podvečery v knihovně jsou již tradičně vyhrazeny besedám se zajímavými osobnostmi, díky kterým se podíváme za historií, literaturou, zdraví nebo na různá zajímavá místa celého světa díky cestopisným besedám. Na té první zářijové budeme vyhodnocovat nejlepší čtenáře prázdnin, kteří se zapojili do Čtenářské ligy. Výhrou je elektronická čtečka knih. Knihovna je letos spolupořadatelem Valašského záření, těšte se na Festival dalšího vzdělávání s Petrem Bendem a Divdlem Kvelb Theatre,“ uzavřela Kateřina Janošková.

TIPY Z KNIHOVNY:

V ZÁŘÍ BUDEME POMÁHAT SVĚTLUŠCE

snad se nám, spolu s Vámi, podaří přispět dobré věci

ZPŘÍJEMNĚTE SI POBYT V KNIHOVNĚ KÁVOU

K klub, čítárna a studovna ve 3. patře nabízí kávu z nového kávovaru (černá za 15,- Kč a s mlékem za 20,- Kč)

WIFI V DĚTSKÝCH PŮJČOVNÁCH

v dětské půjčovně na Dolním náměstí se stejně jako v Turistickém informačním centru a K klubu lze připojit prostřednictvím WiFi v dětské půjčovně na Dolním náměstí můžete vyzkoušet i tablety přes WiFi se připojíte i v dětských půjčovnách Luh a Rokytnice

NABÍDKA TURISTICKÉHO INFORMAČNÍHO CENTRA VSETÍN

- kalendář na rok 2014 od Z. Hartingera nebo R. Stoklasy jak na zeď tak i stolní

- prodej knih jako Kulturní dědictví Soláně nebo Vítajte ve Valašském muzeu v přírodě

- výrobky ze dřeva - lžíce, vyřezávané ovečky apod.

- aktualizované turistické průvodce Východní Moravou a mapky zdarma

Bližší informace: Mgr. Kateřina Janošková, Masarykova veřejná knihovna Vsetín, Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín, e-mail: kjanoskova@mvk.cz, www.mvk.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…