Vsetín: Proběhla konference o ochraně klimatu

07.10.2022 16:02 | Tisková zpráva

V pátek 30. září proběhla v prostorách společnosti GALVAMET v Jasenicích konference Jak pomáháme Zemi s podtitulem Každý z nás může udělat krok k ochraně klimatu, nad kterou převzal záštitu starosta Jiří Růžička. Akce, kterou pořádala vsetínská radnice ve spolupráci s Lískou, GALVAMETEM, Alcedem a ZŠ Rokytnice, se zúčastnili mimo jiné pedagogové, úředníci, ale i zájemci o ochranu přírody a ekologická témata z řad veřejnosti.

Vsetín: Proběhla konference o ochraně klimatu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Konference nabídla spoustu témat k zamyšlení, zejména nad tím, co může každý z nás, ať je pedagog, úředník, či zaměstnanec nebo manažer ve firmě udělat pro trvale udržitelný rozvoj a  ochranu klimatu,“ popsal starosta Jiří Růžička.Páteční dopoledne nabídlo zajímavé referáty Aleše Šlechty ze společnosti GALVAMET, Pavla Nováčka z Univerzity Palackého v Olomouci, Tadeáše Žďárského z organizace NaZemi a klimatologa a pedagoga Bořka Navrátila ze ZŠ Rokytnice. Účastníci dostali také jedinečnou příležitost nahlédnout do provozu společnosti GALVAMET, která se dlouhodobě a systematicky ochranou životního prostředí, trvale udržitelným rozvojem a společenskou zodpovědností zabývá. Účastníci pak absolvovali exkurzi do Arboreta v Semetíně, kde jim byly pedagogem  Bořkem Navrátilem představeny možnosti vzdělávacích programů a také nově budované zázemí. „Touto akcí město navázalo na odkaz dřívějšího vsetínského starosty a místostarosty Jaromíra Kudlíka, který stál u zrodu prvních konferencí o environmentálním vzdělávání, výchově a osvětě ve Vsetíně, a v této tradici hodláme pokračovat,“ uzavřel místostarosta Pavel Bartoň, který má ve své gesci životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

16:31 Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

Krajská zdravotní se již tradičně připojuje ke Světovému dni boje proti mozkové mrtvici, který probí…