Vsetín: Radnice podporuje aktivity fair trade na území města

07.05.2012 12:02

Aneb férová snídaně ve Vsetíně.

Vsetín: Radnice podporuje aktivity fair trade na území města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Jednou z nich je i snídaňový happening „Férová snídaně ve Vsetíně“. Ta se uskuteční v sobotu 12. května na Dolním náměstí od 9.30 hodin. Akce proběhne zároveň v desítkách českých a moravských měst. Češi se tak připojí k desetitisícům lidí na celém světě, kteří budou oslavovat Světový den pro fair trade a podpoří tím myšlenku spravedlivého obchodu.

Vedení vsetínské radnice podporuje aktivity fair trade na území města. Jednou z nich je i snídaňový happening „Férová snídaně ve Vsetíně“. Ta se uskuteční v sobotu 12. května na Dolním náměstí od 9.30 hodin. Akce proběhne zároveň v desítkách českých a moravských měst. Češi se tak připojí k desetitisícům lidí na celém světě, kteří budou oslavovat Světový den pro fair trade a podpoří tím myšlenku spravedlivého obchodu.

Účastníci budou moci ochutnat ručně sbíraný čaj nebo jemně mletou kávu. Snídaňový happening spočívá ve společném setkání přátel, rodiny i jednotlivců, kde všichni příznivci fair trade společně posnídají vlastní přinesené dobroty, ať už fairtradové (káva, čaj, buchty z fairtradových surovin) nebo lokální (sýry, med, zelenina).

 „Vloni se veřejného pikniku v České republice zúčastnilo 2500 lidí v 41 městech a obcích. Letos očekáváme účast ještě vyšší,“ sdělila Barbora Mrázková, koordinátorka snídaňového happeningu ze společnosti NaZemi.

 

Fair trade je způsob obchodu dávající drobným pěstitelům, řemeslníkům i zaměstnancům z rozvojových zemí příležitost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Pokud si český spotřebitel koupí fairtradový výrobek, má jistotu, že za ním nestojí například zneužívání dětské práce, nelidské pracovní podmínky, či devastace životního prostředí.

Světový den pro fair trade se v ČR slaví již šestým rokem.

Na Férovou snídani ve Vsetíně srdečně zve město Vsetín, Líska - o.s., Alcedo Vsetín a Ledňáček - sdružení pro výchovu a vzdělávání.

Více na www.fairtrade.cz a www.ferovasnidane.cz.

Jana Čadová, pracovník vztahů k veřejnosti MěÚ Vsetín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.