Vsetín: Rybáři dbají na zarybnění vsetínských toků

27.05.2019 11:38

Deštivého jarního počasí využili členové vsetínské místní organizace Českého rybářského svazu k vysazení více než 1,5 tuny ryb.

Vsetín: Rybáři dbají na zarybnění vsetínských toků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Stav vodních toků je během letošního jarního období pro rybáře příznivý. V revírech Bečva Vsetínská 2, 3, 4P a Senice 1 tak mohli vysadit 1600 ks a tedy 160 kg lipana podhorního ve stáří dvou let. „Kromě toho jsme již dříve k uspokojení rybářů vysadili i 800 kilogramů pstruha obecného, 439 kilogramů pstruha duhového a 122 kilogramů sivena. Většina těchto ryb je v lovné míře, přičemž jsou i úlovky pstruha duhového ve velikosti 53 či 55 cm. Celková cena těchto vysazených ryb přesahuje čtvrt milionu korun,“ uvedl hospodář ČRS MO Vsetín Roman Veselý s tím, že další vysazování ryb bude průběžně pokračovat po celou pstruhovou sezonu.

Rybáři přitom podle Veselého důsledně dbají i na udržení populace pstruha obecného v našich tocích. Za tímto účelem vysadili do odchovných potoků 400 tisíc plůdků této ryby v hodnotě 180 tisíc korun. „Celou naši činnost provádíme za výrazné podpory VÚS ČRS Ostrava a obětavé práci členů naší organizace,“ uzavřel Veselý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…