Vsetín: Senior taxi před spuštěním

18.05.2018 19:47

K cestám na úřady, poštu, k lékaři, do kostela či obchodu budou moci lidé starší 65 let a osoby se zdravotním postižením využít nově zřízenou službu Senior taxi. Tu pro ně připravuje vsetínská radnice. V současné době probíhá výběr vhodného poskytovatele a spuštění služby je naplánováno v červnu.

Vsetín: Senior taxi před spuštěním
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Vyslyšeli jsme požadavky občanů na zřízení služby, která pomůže především starším lidem vyřešit dopravu nejen k lékaři, na úřady a do lékárny. Senior taxi poslouží i seniorům, kteří bydlí v hůře dostupných místech, kde nezajíždí MHD, například na Hrbovou a Sychrov,“ uvedla místostarostka Simona Hlaváčová.

V současné době probíhá dle zákonných norem výběrové řízení na poskytovatele služby. Mezi hlavní požadavky patří, aby vedl přehledný on-line objednávkový systém, který umožní prokazatelnou kontrolu nad přepravou a platbou, musí zajistit příjem telefonických objednávek v době od 6.30 do 18.30 hodin a přepravu bude poskytovat vozidlem, jehož stáří nepřesáhne čtyři roky.

Služba senior taxi bude fungovat každý všední den od 6.30 do 15.30 hodin a pro její využití se musíte telefonicky objednávat minimálně jeden den dopředu. Realizovány budou pouze jízdy na území Vsetína a jejich cena je stanovena na 25 korun bez ohledu na ujetou vzdálenost. Společně může být vždy zdarma přepravována ještě jedna doprovázející osoba a zavazadla běžných rozměrů,“ dodala místostarostka.

Každý, kdo spadá do cílové skupiny občanů, pro něž je Senior taxi určeno, bude moci absolvovat až osm jízd měsíčně. Všichni zájemci o využívání služby si ale budou muset na městském úřadu, odboru sociálních věcí, zdarma vyřídit odpovídající průkaz. Tím se prokáží jako oprávněná osoba přímo taxikáři.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…