Vsetín: Silnicí od Růžičků na Sychrov přes léto neprojedete

18.06.2018 7:37

Řidiče mířící na Sychrov od křižovatky U Růžičků čekají v nejbližších dnech dopravní komplikace. Silničáři totiž budou opravovat opěrnou zeď pod silnicí vedoucí na toto sídliště a také samotnou ulici Pod Pacníkem. Stavební práce si vyžádají částečnou či úplnou uzavírku. Ta úplná by měla být od 18. června do 20. září.

Vsetín: Silnicí od Růžičků na Sychrov přes léto neprojedete
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Motoristé tak při cestě z Luhu a Ohrady na Sychrov či Horní město budou muset projet přes centrum města, dále pak ulicí Mostecká a Palackého kolem zámku. Stejná trasa v opačném směru čeká motoristy při cestě ze Sychrova do Jasenic a na Ohradu.

Opravu opěrné železobetonové zdi pod silnicí ulice Pod Pecníkem, a to v délce necelých 150 metrů si vyžádal její špatný technický stav. Současně dojde i k rekonstrukci samotné komunikace v úseku dlouhém 300 metrů. Stavební práce začnou na počátku června.

„Při rekonstrukci dojde k odstranění živičné vrstvy vozovky, starého zádržného zařízení, betonové římsy a izolace nosné konstrukce. Následně budou provedeny spádové vrstvy a izolace na horním povrchu nosné konstrukce a na svislých částech. Následovat bude vybudování železobetonových říms, osazení zábradelního svodidla a položení vozovkových vrstev,“ přiblížil rozsah prací ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) Bronislav Malý.

Objízdná trasa

Právě ŘSZK je správcem této komunikace, samotnou zakázku za 10,6 milionu korun, která bude financována z prostředků Zlínského kraje, ale zrealizuje společnost ALPINE Bau CZ z Valašského Meziříčí. „Stavební práce budou zahájeny začátkem června a dokončeny v podzimním období,“ informuje dále Malý.

Řidiči mířící od Růžičků na Sychrov a opačně budou nuceni během úplné uzavírky použít objízdné trasy vedoucí po ulicích Smetanova, Nádražní, Štěpánská, Mostecká, Palackého a Sychrov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …