Vsetín: Stavba Rampy Mostecká si od čtvrtku vynutí dopravní omezení

30.09.2022 18:11 | Tisková zpráva

V srpnu oficiálně zahájená přestavba mimoúrovňové křižovatky u čerpací stanice Shell v Rokytnici (tzv. Rampa Mostecká) se aktuálně nachází ve stádiu přípravných prací. Od čtvrtku 29. září je ale nutno se připravit na první dopravní omezení, které s sebou tato investiční akce ponese.

Vsetín: Stavba Rampy Mostecká si od čtvrtku vynutí dopravní omezení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Na stavbě Rampy Mostecká začneme ve čtvrtek 29. září realizovat přeložky inženýrských sítí. Tyto práce zatím nevyžadují zásadní omezení provozu. Na silnici I/69 (výpadovka na Zlín – pozn.) v místní části Rokytnice budou jen zúžené jízdní pruhy v obou směrech a rychlost snížená na 30 kilometrů za hodinu. Po dobu zhruba jednoho týdne bude uzavřeno parkoviště podél silnice I/69, které se nachází na pravé straně ve směru od Zlína před vjezdem pod mostní estakádu. Omezena bude také kapacita parkoviště přímo pod estakádou. Upozorňujeme také řidiče na zvýšený pohyb vozidel stavby na silnici I/57 (obchvat Vsetína – pozn.),“ uvedla Lucie Trubelíková, mluvčí zlínské správy Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR), které je investorem stavby.

Stavba Rampy Mostecká řeší vybudování dvou chybějících připojovacích pruhů k silnici č. I/57. Tyto připojovací pruhy ze silnice č. I/57 se v místě u polyfunkčního komplexu Kotovo napojí prostřednictvím nově vybudované okružní křižovatky na komunikaci č. I/69. „Motoristé, jedoucí od Valašského Meziříčí a směřující do centra Vsetína nebo na Zlín, tak sjedou ze silnice I/57 odbočením vpravo po rampě k nové okružní křižovatce. Ti, kteří naopak z centra města nebo od Zlína míří k Ústí, vyjedou od okružní křižovatky u Kotova po připojovacím pruhu na silnici I/57. V obou případech odpadne nebezpečné odbočování vlevo, které je na křižovatce nad čerpací stanicí Shell v její nynější podobě tím největším problémem,“ přiblížil starosta Jiří Růžička (KDU-ČSL).

Pro město Vsetín je realizace tzv. rampy Mostecká významná nejen z hlediska zvýšení bezpečnosti silničního provozu na frekventované křižovatce nad čerpací stanicí Shell a komunikacích č. I/57 a I/69. „Na plánovanou okružní křižovatku u Kotova totiž naváže stavba přístupové komunikace do sídliště Rokytnice a také přes Lapač do prostoru nového záchytného parkoviště za vlakovým nádražím. V tomto případě jde o nedílnou součást již probíhající rekonstrukce vlakového nádraží a přeměny přednádražního a zanádražního prostoru,“ uvedl starosta a pokračoval: „To vše dohromady umožní například i zklidnění nyní dopravně přetížené ulice Na Dolansku.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…