Vsetín: Sychrov a Rokytnice nabídnou od září více míst ve školní družině

27.04.2016 16:10

Vyšší kapacitu školních družin nabídnou rodičům od září letošního roku vsetínské základní školy Sychrov a Rokytnice.

Vsetín: Sychrov a Rokytnice nabídnou od září více míst ve školní družině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Díky stálému nárůstu žáků v obou základních školách zejména na I. stupni je současná kapacita už nedostačující. Rada města Vsetína proto podpořila žádosti ředitelů o její navýšení a schválila i finanční prostředky pro zřízení nových tříd ve výši čtyři sta padesát tisíc korun. 

„Jsme si vědomi, že nám do základních škol nastupují silné ročníky. V ZŠ Sychrov přibude šedesát nových míst a v ZŠ Rokytnice pak třicet míst. Tak jako byl před lety problém s kapacitou v mateřských školách, tak v současné době se tento problém přesunul na umístění dětí ve školních družinách,“ přiznává místostarostka Simona Hlaváčová, která má oblast školství ve své gesci.

„Naše škola má v posledních dvou letech skokový nárůst počtu žáků a při současné kapacitě školní družiny by zde nemohli být umístěni ani někteří žáci 2. ročníku,“ připomněl ředitel ZŠ Sychrov Michal Molek. Vsetínští radní současně s navýšením kapacity schválili i finanční prostředky potřebné ke stavebním úpravám interiéru a vnitřnímu vybavení. U ZŠ Sychrov si vybudování dvou nových oddělení vyžádá tři sta tisíc korun a u ZŠ Rokytnice pak jedno nové oddělení bude stát sto padesát tisíc korun.

„Snažíme se vyjít vstříc rodičům, protože rozumíme tomu, že jejich pracovní vytížení jim neumožňuje vyzvednout si děti hned po ukončení výuky. Družina, to je základ každé školy, aby bylo o děti postaráno i po vyučování,“ dodává místostarostka Hlaváčová. Vsetínské základní školy nabízejí dětem prostřednictvím školních družin odpolední program a rozmanité kroužky, ve kterých tráví volný čas do doby, než si je rodiče vyzvednou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

7:10 Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

Nevzhledné a zchátralé budovy v čele s bývalou centrální kotelnou začnou koncem května mizet z areál…