Vsetín: Tříkrálová sbírka vynesla téměř 1,5 milionu korun

17.01.2023 21:23 | Tisková zpráva

První lednový víkend patří tradičně Tříkrálové sbírce. Letos ji tedy Charita Vsetín uspořádala v našem městě a blízkých obcích ve dnech 6. – 8. ledna a zapojilo se do ní na 180 malých koledníků. Na dobročinné účely poputuje téměř 1,5 milionu korun.

Vsetín: Tříkrálová sbírka vynesla téměř 1,5 milionu korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Skupinky tříkrálových koledníků mohly po dvou letech covidových restrikcí s přáním pokoje a dobra opět vyrazit do ulic a našich domovů a navázat tak na dlouholetou tradici této celonárodní sbírky. Na Vsetíně a v okolních 24 obcích se tak pohybovaly téměř dvě stovky koledníků, přičemž každá ze skupinek měla i dospělý doprovod.

„Finanční dary Charita stejně jako každý rok využije na pomoc lidem v našem regionu, zejména seniorům, osobám nemocným a handicapovaným či těm, kteří se ocitli v těžké životní a sociální situaci. Jsme velmi vděčni, že i v dnešní nelehké době lidé otevřeli malým koledníkům nejen dveře, ale také svá srdce, protože na bankovní účet Charity a do tříkrálových pokladniček ve Vsetíně a okolních obcích veřejnost přispěla úctyhodnou částkou 1 472 189 korun,“ uvedla Eva Šafaříková z Charity a pokračovala: „Za celou Charitu Vsetín s úctou a pokorou děkujeme všem, kteří neváhali a letošní sbírku podpořili a malé koledníky u svých dveří srdečně přivítali. Díky tomu můžeme pomáhat dál a držet se našeho charitního poslání a motta …s námi nejste sami.“

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17817 lidí

Přímo na Vsetíně se do kasiček vybralo 325 012 korun, za zmínku ale stojí i výtěžek sbírky v některých dalších obcích. Například lidé v Lidečku přispěli 142 721 korun, v Horní Lidči 92 255 korun, přes 70 tisíc korun skončilo v kasičkách také ve Francově Lhotě, Hošťálkové, Jablůnce a Valašské Polance.

Díky za vstřícnost patří nejen dárcům, ale i partnerům a sponzorům, bez kterých by nebylo možné koledníkům poskytnout potřebné zázemí, a vedoucím, kteří ochotně skupinky dětí při koledování doprovázeli. Hudebním poděkováním Charity Vsetín všem, kteří sbírku podpořili, byl v neděli 15. ledna slavnostní Tříkrálový koncert, který se uskutečnil v římskokatolickém kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Vsetíně.

„Potěšila nás hojná účast a pevně věříme, že tímto koncertem jsme všem hostům připravili hezký kulturní zážitek. A přestože koncert byl zdarma, díky dobrovolnému vstupnému lidé přispěli k tříkrálovému výtěžku dalšími 5 512 korunami. Děkujeme,“ uzavřela Šafaříková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…