Vsetín: Ulice města rozzáří šest vánočních stromů

01.12.2020 10:13

Ve čtvrtek 3. prosince se ulice Vsetína rozzáří vánoční výzdobou. Na pěti místech se rozsvítí také celkem šest vánočních stromů.

Vsetín: Ulice města rozzáří šest vánočních stromů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Rozsvěcování vánoční výzdoby je již pravidelnou součástí Mikulášského dne, který ale letos vinou koronavirové pandemie proběhne netradičním způsobem. Z důvodu zabránění koncentrace většího počtu osob na jednom místě se neuskuteční kulturně-společenský program v centru města. Jeho ulicemi ale bude po celý den projíždět na koňském povozu a šířit vánoční atmosféru mikulášská družina. Plánek její trasy najdete na webu města www.mestovsetin.cz. Na závěr jízdy zamíří družina na Dolní náměstí, kde se v 17 hodin za její asistence a v přímém on-line přenosu prostřednictvím webu města rozsvítí vánoční výzdoba v ulicích města.

Součástí výzdoby bude také šest vánočních stromů – dva přímo na Dolním náměstí a po jednom na Horním městě, v Panské zahradě, u vlakového nádraží a na náměstí Svobody. Tam nechalo v pondělí 23. listopadu město transportovat patnáctimetrový smrk ze soukromé zahrady v ulici Krátká. „Městu jej darovali majitelé pozemku Noemi a Jaromír Hurtovi a Dana a Aleš Konviční. Strom je to opravdu krásný, majitelům za dar moc děkujeme,“ řekl starosta Jiří Růžička.

„V dohledné době jsme měli v plánu smrček pokácet, neboť jeho kořenový systém ohrožoval inženýrské sítě a také deformoval přilehlý chodník. Velice nás těší, že se pro tento pěkný strom podařilo ještě najít využití, a mohli jsme jej darovat městu Vsetín. Jsme rádi, že v naší zemi a v našem městě máme stále svobodu slavit Vánoce a používat vánoční symboly. Rovněž nás těší, že tento strom bude rozdávat radost lidem z Valašska po celou dobu svátků a také připomínat příchod toho největšího Světla, dítěte narozeného o Vánocích v Betlémě.“ uvedl za majitele pozemku Jaromír Hurta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …